"Başörtüsünü yasa haline getirin" önerisi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: Başörtüsünü, ayrı ve müstakil bir şekilde yasa tasarısı haline getirin.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, başörtüsünün demokratikleşme paketine dahil edilmesiyle ilgili Hükümete çağrıda bulunarak, başörtüsü konusunun ayrı ve müstakil bir şekilde yasa tasarısı haline getirilmesi gerektiğini savundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yeni demokratikleşme paketiyle ilgili bilgilerin basına yansıdığını belirterek, "Basından öğrenebildiğimiz kadarıyla paket içerisinde, etnik dillerde kamu hizmetinin yaygınlaştırılması, terör örgütünün yönetim kadrosu içerisinde bulunmayan ve şiddete bulaşmamış olanların terör örgütü üyesi olarak yargılanmamaları, yer isimlerinin iadesi ve kamuda başörtüsü serbestiyetinin sağlanması gibi hususlar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Durumun kamu çalışanlarını kaygılandırdığını ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

"Toplumda tartışma konusu olan, üzerinde toplumsal mutabakatın sağlanmadığı konular ile kamuda başörtüsü serbestiyetinin aynı torbaya konulmuş olmasını doğru bulmuyoruz. Başörtülü çalışmak isteyen bayan kamu çalışanların en haklı taleplerini, toplumda tartışmalı olan ve kutuplaşmalara neden olabilecek bir paketin içerisinde dahil etmek, siyasi ahlak açısından da kabul edilir değildir. Bugünün Türkiyesinde artık aklı başında kimse kamu çalışanlarının başörtüsüyle uğraşmamakta, bu anlamda tutum sergileyenler de hem toplumda hem de kamu çalışanları nezdinde kabul görmemektedir."

Koncuk, hükümete "Başörtüsünü, ayrı ve müstakil bir şekilde yasa tasarısı haline getirin. Kamuda başörtülü çalışabilmenin önünü açacak teklifi getirin TBMM'ye görelim kim samimi, kim riyakar. Türkiyemizi artık bu ilkel tartışmadan kurtarın" çağrısında bulundu.