"BDP ile birkaç gün içinde görüşeceğim"

Bakan Çelik, BDP ile görüşmenin çeşitli sebeplerle gerçekleşmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP ile görüşmenin aslında daha önce yapılması gereken bir görüşme olduğunu ancak çeşitli sebeplerle gerçekleşmediğini belirterek, " Ben de bunun birkaç gün içerisinde gerçekleşeceğini ümit ediyorum"

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, " BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır'da gelecek birkaç gün içerisinde Hükümetle görüşmelerin gerçekleşeceğini" açıkladığını anımsatması üzerine Çelik, Hükümetin veya iktidar partisinin TBMM'de grubu bulunan bir siyasi partiyle görüşmesinin niye bu kadar olağanüstü hale getirildiğini veya algılandığını anlamakta güçlük çektiğini söyledi.

BDP'nin TBMM'de grubu bulunduğunu, hatta BDP Grup Başkan vekilinin imzası olmadan danışma kurulu önerisinin dahi oluşmadığını, bütün partilerin ortak imza attıklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Bu açıdan ilk defa yapılmış bir görüşme değil. Grup başkanvekilleri düzeyinde, genel başkan yardımcıları düzeyinde sürekli bütün siyasi partilerle görüşmeler yapılıyor. Sayın Demirtaş'ın yaptığı açıklama doğrudur. Aslında bu daha önce yapılması gereken bir görüşmeydi ama çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşmedi. Ben de bunun birkaç gün içerisinde gerçekleşeceğini ümit ediyorum."

Çelik, "Tophane'de bulunan bir sanat galerisinde dün akşam meydana gelen saldırıya" ilişkin soru üzerine de hem İçişleri Bakanı ile hem de İstanbul Valisi ile görüştüğünü kaydetti.

"Mesele faili meçhul bir mesele değildir. Hem şu anda o olayın faili konumunda olan 7 kişi gözaltındadır. Bu kişiler içeri alınmıştır. İfadeleri alınmıştır, mahkemeye sevk edileceklerdir" diyen Çelik, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Kim hangi yanlışı yaparsa yapsın o yaptığı yanlışın kendi yanına kar kalmaması gerekiyor. Ama mesele gerçekten anlatıldığı gibi midir, değil midir? Bunun gerçekten başka sebepleri var mıdır? Söylendiği gibi 30 kişi midir? '30 kişi' deniliyor gazetelerde fakat içeriye alınan fail konumunda emniyette sorgusu devam eden 7 kişidir. Konunun detaylarıyla ilgili olarak İstanbul valisinin bir açıklaması var, bunu mutlaka takip etmişsinizdir. Bir kez daha altını çizmek istiyorum hukuk devletinde kim neden hoşlanmazsa hoşlanmasın, kendini mahkeme, polis, adliye yerine koyarak kendine hukuk icat edemez. İnfaz yapamaz, kendini polis yerine, asker yerine, jandarma yerine, hakim ve savcı yerine koyamaz. Hukuk devletinde de böyle şeylere müsemaha edilemez. Gereği neyse polise intikal etmiş bir meseledir, bunun gereği yapılacaktır."

Çelik, BDP ile Hükümetten hangi yetkilinin görüşeceği yönündeki soruya, "Hükümetten bir randevu talebinde bulunulduğuna göre, bunu Hükümet takdir edecektir. Sayın Başbakan kendi de görüşmek isteyebilir. Yardımcılarından birini de görevlendirmek isteyebilir" karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir