"Beddua etmeyenleri yurttan atıyorlar"

Başbakan Erdoğan, cemaat yurtlarında kendisine ve ailesine yönelik beddua seansları düzenlediğini belirterek, "Beddua etmeyip itiraz edenleri de yurttan atıyorlar. Yurt-Kur'a talimat verdim, atılan çocukları yurtlarımıza yerleştireceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Başbakan'ın gündeminde cemaat yurtları ve yolsuzluk iddiaları vardı. Erdoğan, cemaat yurtlarında kendisine ve ailesine yönelik beddua seansları düzenlediğini belirterek, "Beddua etmeyip itiraz edenleri de yurttan atıyorlar" ifadesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefete de yüklendi ve "CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde. Bir kısım medya burnunun ucunu göremiyor. Akıl erdiremiyorlar, bu manzarayı hiç almıyorlar. Günlerdir ne diyorlar? Bu görüntüler montaj, montaj, montaj. Şu meydanda montaj var mı? Medya size sesleniyorum, şu meydanda montaj var mı?" dedi.

Erdoğan,  "Şu meydanın saatler öncesinde fotoğrafını çekiyorlar, kalabalık dağıldıktan sonra fotoğraflarını çekiyorlar ve sosyal medyada dolaşıma sokup, 'Elazığ, boş, kalabalık fotoğrafına montaj yapıyorlar' diyorlar. Montaj, dublaj sizin işiniz. Burada montaj yok, burada dublaj yok. Burada başbakan var, burada onu bağrına basan millet var" diye konuştu.

Erdoğan, "Siyaset seçimden birinci olmak için yapılır. Eğer bu seçimde partim birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim. Bunlar siyaset nedir bilmezler, ancak hakaret ederler" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye AK Parti ile dimdik ayakta. Ama bunların anlamaya niyeti yok" dedi.

30 Mart akşamı mağdurların mazlumların güleceğini söyleyen Erdoğan, "Unutmayın, Kahire, Gazze, Kudüs, Bağdat, Şam, Humus, Saraybosna bizi izliyor. Telefonla arayıp söylüyorlar" diye konuştu.

Hile yapıldı diyecekler

Erdoğan, "30 Mart akşamı sonuçlar gelmeye başlayınca kendi anketlerine bakıp, böyle görünmüyordu, hile yapıldı diyecekler" dedi.

Kredi Yurtlar Kurumuna talimat verdim

Başbakan Erdoğan, "Yurtlarda, gece seanslarında abiler, ablalar Başbakan'a beddua ettiriyorlar. Bunlara dayanamayanlar, 'ya olur mu böyle şey' diyorlar, onları da yurtlarından dışarı atıyorlar. Bakınız, Sivas'ta, Düzce'de aynı şeyi yaptılar. Yapmaya devam ediyorlar. Biz de tabii şu anda tedbirleri alıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumuna talimatı verdim, süratle atılan yavrularımızı hemen yurtlara alacaksanız, tespitlerinizi yapacaksınız. Bunların hesabını soracağız bunlardan" diye konuştu.

Biz iyi niyetimizden oyuna geldik

Erdoğan, "Artık uyanma vaktidir. Biz iyi niyetimizden maalesef bu oyuna geldik. Çünkü Müslüman iyi niyetle davranmak zorundadır. Biz böyle davrandık ama şimdi baktık ki kazın ayağı böyle değilmiş. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Atılması gereken adım neyse bunu atıyoruz, atmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir