"Bin 700'e yakın küçük esnaf için yer ayarlayacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, aynı sektörde iş yapan esnafın aynı koridor veya sokakta bir araya getirileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin adayı Melih Gökçek, Armada'nın karşısında yapılan iş merkezinde 1700 civarında küçük esnaf için yer ayrılacağını bildirdi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, aynı sektörde iş yapan esnafın aynı koridor veya sokakta bir araya getirileceğini kaydetti.

Esnafın profesyonel iş yapmasının sağlanacağını belirten Gökçek, esnafı iş yeri sahibi yapmak için de kolaylaştırıcı planları olduğunu ifade etti.

"Bazı adayların 'Bir yıllık kira almayacağız' vaadiyle Maltepe Pazarı esnafının aklını çelmeye çalıştığını" savunan Gökçek, bu tür vaatlere kanılmamasını istedi.

Armada'nın karşısında yapılan iş merkezinde 1700 civarında küçük esnaf için "yer ayarlayacağını" kaydeden Gökçek, Hacı Bayram Camisi civarındaki kitapçıların yıkılarak iş merkezi haline geleceğini, buradaki esnafa da geçici bir süre yer temin edileceğini ifade etti.