"Birilerinin hevesi kursağında kaldı"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "CHP'de kişisel kavgalar olmaz. CHP, onurlu, dik duran, topluma, halkına saygılı olan bir partidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de kişisel kavgaların olmadığını ifade ederek, "Birilerinin hevesi kursağında kaldı; 'acaba kavga mı, dövüş mü olacak, birbirlerine mi girecekler?' Yok öyle bir şey" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubunda konuşmasına başlamadan önce, salonda bulunan bir vatandaş ayağa kalkarak, CHP'den ihraç edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ise CHP Grubunun, şov grubu olmadığını dile getirerek, "Varsa bir sorununuz, geleceksiniz, kapımız sonuna kadar açık" diye tepki gösterdi.

Geçen hafta çok yoğun bir gündemleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'de değişim yaşadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bir daha tarihe gösterdik ki, CHP değişimin, dönüşümün ve devrimcilerin adresidir" diye konuştu.

"Devrimci Kemal" sloganlarının ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, amaçlarını, halka daha fazla gitmek, halkı kucaklamak, halkla beraber iktidar olmak ve Türkiye üzerindeki kara bulutları dağıtmak olarak sıraladı.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin, bir toplumu yaratan, devrimleri gerçekleştiren, ciddi reformları yapan bir siyasi parti olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları yapanlar, bu partimizin içinde yıllarını vermiş değerli parti büyüklerimizdir. Bazıları yaşamlarını yitirdi, bazılarıyla birlikteyiz. Bu partiye emeği geçen, genel başkandan üyesine kadar herkese şükran borçluyuz ve şükran borçlu olmaya da devem edeceğiz.

Birilerinin hevesi kursağında kaldı, onu çok iyi biliyorum. 'Acaba kavga mı olacak, dövüş mü olacak, birbirlerine mi girecekler?' Yok öyle bir şey. CHP'nin kültürü vardır. CHP bu kültürü, tarihsel derinliklerinden, uygarlıktan, sanattan, edebiyattan alıyor. CHP'de kişisel kavgalar olmaz. CHP, onurlu, dik duran, topluma, halkına saygılı olan, toplumu çağdaş uygarlığa ulaştırmak için çaba harcayan bir partidir. Onun için birilerinin hevesi kursağında kaldı. Ama biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Halkla beraber edeceğiz ve gücümüzü de halktan alacağız."

İşçilere adres gösterdi

Türk-İş'e dün yaptığı ziyarete de değinen Kılıçdaroğlu, CHP'nin çalışma hayatına yönelik yaptıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, işçilere, "Eğer sizler gelecekte daha güvenli, örgütlü bir toplum, daha güçlü sendikal hareket istiyorsanız tek yeriniz, tek çatınız vardır, el ele verin, o çatının adresi CHP" diye seslendi.

"Ben mi halkın derdiyle ilgileniyorum o mu?"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, edep ve terbiyeden söz ettiğini, bir başbakanın bundan söz etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir başbakanın edep ve terbiyeden söz etmesi güzel, saygı duyuyoruz. Edep ve terbiye sınırları içinde siyaset kalırsa bundan gurur duyarız. Bu konuda umarım Sayın Başbakan, verdiği sözü tutar. Başbakan, 'Milletin derdini bir kenara bırakıp, kendi dertlerine düştüler' diyor. Parti içindeki değişim, birilerinin kursağında kaldı. Biz kendi derdimize düşmüyoruz, halkın derdiyle ilgileniyoruz. 13 yaşındaki bir çocuk, biz ilgileniyoruz. Sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanısın ilgilendin mi? Hayır, biz derhal ilgilendik. Ben mi halkın derdiyle ilgileniyorum acaba o mu ilgileniyor? Biz halkın her derdine ilgi duyan bir partiyiz, böyle olacağız. Ama Başbakan'ın bir itirafı oldu, bu da güzel bir şey. Sayın Başbakan, milletin derdinden söz ediyor. Biz eskiden millet dertli derken, Başbakan itiraz ediyordu, şimdi 'milletin derdi var' diye itiraf ediyor. Bunun için teşekkür ediyoruz. Bu milletin derdi var ve derdi Sayın Başbakan'ın düşündüğünden çok daha fazla."

Bu konularda ilginizi çekebilir