"Biz demiyoruz ki İsrail'le düşman olalım"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Biz demiyoruz ki İsrail’le düşman olalım. Fakat önce Erdoğan ve Davutoğlu’nun İsrail’e yağmur gibi yağdırdığı ağır sözlerinden dönüş gerekçesini öğrenmek istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında İsrail'le ilişkilere de değindi. Bahçeli, "Biz demiyoruz ki İsrail’le düşman olalım. Biz dilemiyoruz ki İsrail ile ilişkilerimiz hepten kopsun. Fakat önce Erdoğan ve Davutoğlu’nun İsrail’e yağmur gibi yağdırdığı ağır sözlerinden dönüş gerekçesini, eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"AKP'nin çözümü buzdolabında değil hendekte" 

Vatanın ecdadın ve aziz şehitlerin can pahasına bıraktığı kutsal bir emanet ve ebedi Türk vatanı olduğunu dile getiren Bahçeli, "AKP'nin çözümü buzdolabında değil hendektedir" dedi. 

Çözüm Süreci'nin, teröristlerin silah depolamasına yaradığını öne süren Bahçeli, "Çözüm diyenler şimdi söyleyiniz, bu hendekler kazılırken neredeydiniz" diye sordu. 

Bahçeli, terörden olumsuz etkilenen 21 ilde bu yılın 10 ayında 11 bin 354 esnafın kapısına kilit vurduğunu, kapanan şirket sayısının bin 549'a ulaştığını söyledi. Bahçeli, şunları ifade etti: 

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni kaldırıp, milleti 36 parçaya ayırıp milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen 17-25 Erdoğan, gerçek hendek kaçak sarayın içinde, 7 Aralık'ta taşındığın 250 odalı saray yavrusunun tam ortasındadır. 

'Süreç zarar görmesin', 'Erdoğan kızmasın' gerekçeleriyle teröristlerin alan hakimiyetine göz yuman siyasetçisinden, aktif veya merkezdeki valisinden, kaymakamından, emniyet müdüründen ve diğer görevlilerden bu dünya gözüyle hesap sormazsam, içtikleri sütü, yedikleri lokmayı burunlarından getirmezsem hayat bana zehir olsun."