"Bu basın özgürlüğüne bir darbedir"

MHP'li Vural, Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında konuştu."Bu olay basın özgürlüğüne bir darbedir. Hukuk dışı sözümüzü kesen bu zihniyet yargılanacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Erdoğan'ın bir TV kanalına 'Bahçeli'nin konuştuğu altyazıyı yayından kaldırın' dediği iddia edilen ses kaydı hakkında konuştu. Vural, ses kaydının demokrasi ve basın özgürlüğüne bir darbe olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu;

"Bu ne utanmazlık, arsızlıktır, haddini bilmezlik, bu ne cürettir...Adeta, Abdülhamit döneminin sansürcü başı devrededir. Yargıya ve bu sürece müdahale eden, hukuk dışı sözümüzü kesen bu zihniyet yargılanacaktır. Bu aynı zamanda Gezi Parkı savcıları için de bir suç duyurusudur. Başbakan Erdoğan, bizzat MHP'yi dinleme ve izleme ekibini kurmuştur. Bu harami ve sansürcü düzeni yıkacağız."

Oktay Vural, Meclis'te, kürsünün yanına koyduğu "koyun resmi, tuzluk ve yağdanlık" ile bir basın toplantısı düzenledi. Tarihimizin en karanlık en kirli en arsız en pişkin yönetim zihniyetiyle karşı karşıyayız" iddiasında bulunan Vural, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin özgürlükleri, kaynakları bu soyguncu anlayışın tehdidi altındadır. Ortaya çıkan delillerin, 11 yıldır Türkiye'yi yöneten zihniyetin Türkiye'yi nasıl sömürdüğünü, nasıl tehdit ettiği, nasıl saadet zincirleri oluşturduğu, parayla ve sermayeyle medya dönüşümü yaptığı, açıkça ortaya çıkmıştır. Türkiye, Başbakan'ın başında olduğu büyük bir yolsuzluk ve soygun çetesiyle karşı karşıyadır. 

Başbakan Erdoğan, bu yolsuzluk ve rüşvet çetesiyle bir yandan siyasetin finansmanını sağlıyor, kendi sermayesini ve yandaşını oluşturuyor, öbür yandan muhalefeti sindirecek medyasını oluşturuyor. İddianamedeki tapeler bunu açıkça gözler önüne sermektedir. 

Bu tapelerden anlaşılmaktadır ki Başbakan bir ayağı yürütme öbür ayağı medya olan bir soygun çetesinin başındadır.  

Ortaya çıkmıştır ki Türkiye'yi bir Deli Dumrul çetesi yönetmektedir. Deli Dumrul çetesine çarpılmayan yoktur. Başbakan Erdoğan, adete Deli Dumrul haline gelmiştir." 

"Başbakan kontra soru gelince saldırıyor" 

Başbakan Erdoğan'ın, Almanya'ya giderken yaptığı açıklamaları anımsatan Vural, "Muhabirlerin kamuoyunun merak ettiği soruları yerine penguenleri mi soracak sana? Ne zaman göç ettiklerini mi soracak sana? Kontra soru gelince kırmızı görmüş boğa gibi saldırıyor" diye konuştu. Vural, şunları söyledi: 

"Hırsızları, rüşvetçileri, dinimizi, inancımızı alet ederek savunan Erdoğan'a şunları soruyorum: O ayakkabı kutularındaki, o para kasalarındaki milyon dolarların dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Urla'da birinci derecede SİT alanına imar değişiklikleriyle senin ve ailen için yapılan villaların dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Bu değişiklik için yönetmelik çıkarmaya kalkan, ondan sonra sahte rapor alınmasının dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Bazı medya gruplarını satın alan iş adamlarına devletten ihale sözü verme, havuz kurmanın dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Millet ekmek bulamazken 700 bin TL'lik rüşvet saatiyle poz vermenin, çaka satmanın dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Dünüre, bacanağa, kayınbiradere, mahduma devlet kesesinden rant sağlamanın dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir? Tüyü bitmedik yetimin hakkını rüşvet, kara para, yolsuzluklarla, haramzadelere yedirmenin dinimizde, inancımızda, mecellede yeri nedir?" 

"Önce vatandaştan özür dileyeceksin"

Hakkında fezleke hazırlanan bakanların "dizi dizi ortaya çıkmaya başladığını ve bunun bir tesadüf olmadığını" öne süren Vural, "Siyasette biraz onur, ahlak olması gerekir. Senin davan nedir? Tıpış tıpış gidiyorsun Dolmabahçe'de Başbakanla görüşüyorsun. Ne dedi sana. 'Bu davanın hakimi de savcısı da benim, seni yerim, ben kurtulurum sen kurtulamazsın' mı dedi? Mert olacaksın. Liderinden değil önce vatandaştan özür dileyeceksin, Allah'tan af diyeceksin. Dava belli: rüşvet ve yolsuzluk" diye konuştu. 

Başbakan'ın istifa eden milletvekillerine "tuzluk" diyerek hakaret ettiğini iddia eden Vural, "Bir AK Parti'li 'bunlar asla nankörlük etmezler' diye koyun sürüsünü ortaya koymuş. Tablo ortada. Ya tuzluk, ya yağdanlık veya koyunla tasvir ediyorlar. Nerede milli irade?" dedi. 

Vural, Abdurrahim Karakoç'un "Büyükler bilir" şiirini okudu. 

Fezlekelerin TBMM'ye gelmemesini eleştiren Vural, "Adalet Bakanı malı götürenlerle birlikte hukuku da götürmektedir. Fezlekeler muhakkak TBMM'ye orijinal şekliyle gelmelidir, müdahale edilmemelidir, hukuki süreç çalışmalıdır" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir