"Bu seçim yarınki geleceğimiz için"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için, "Bu seçim yarınki geleceğimiz için yapacağımız seçimdir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Bizim için aynı ailesi gibi hayaller kuran belediye başkan adaylarımızı seçme zamanı geldi. Bu seçim yarınki geleceğimiz için yapacağımız seçimdir" dedi. 

Pavey, partisinin Derince Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ilçe sakinleriyle gurur duyduğunu belirterek, kendisi için istediğini başkaları için de isteyen belediye başkan adaylarına oy talep etti. 

Derince Belediye Başkan adayı Hakan Savaş'ın hayallerine güvendiğini ifade eden Pavey, "Bizim için aynı ailesi gibi hayaller kuran belediye başkan adaylarımızı seçme zamanı geldi. Bu seçim yarınki geleceğimiz için yapacağımız seçimdir" ifadesini kullandı. 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise 17 Aralık operasyonuyla ilgili polis ve savcıların görevden alındığını öne sürerek, "Savcı soruşturmayacak, kovuşturmayacak, kanun çıkaracak, beynini çalıştıramadığın zaman da yumruklarını çalıştıracak. Biz boksör değiliz. Biz oraya bedenimizle güç gösterisi yapmaya gitmedik. Biz oraya yüreğimizi, beynimizi ve dilimizi kullanmaya geldik. Benim 70 küsür yaşındaki annem, şalvarlı, başörtülü, köylü, hacı annem bana 'Utanıyorum, milletvekillerinin yumruk atmasından, eğer birine bir yumruk atarsan sana hakkımı helal etmem' dedi" ifadelerini kullandı. 

"30 Mart, sadece bir yerel seçim değil" 

30 Mart'ta cumhuriyetin geleceğinin oylanacağını öne süren İnce, "Kadın-erkek eşitliği, hırsızlık, Medeni Kanun, yolsuzluk, sizler çocuklarınıza harçlık veremezken onların 20'li yaşlarındaki çocukları milyon dolarla nasıl yaşıyor? Bunun da oylaması olacak. Onun için bu seçim sadece CHP'ye üye olanların, sadece CHP'ye gönül verenlerin seçimi değil. Yapmamız gereken bir iş var. Ortada AKP var. Bunu yenme ihtimali en yüksek parti CHP. O zaman gönlünüz hangi partide olursa olsun, korkmayın, sandık, kağıt ve mühür devletten, basacaksın 6 okun üstüne" diye konuştu. 

İnce, "Yerel seçimlerde hepimiz, bu ampulü söndürelim. Bunun yolu basit, bir ampul nasıl söner, sola çevireceksin. Sola çevirdin mi söner. CHP, Atatürk'ün bize emanetidir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, herkesi bu emanete sahip çıkmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Pavey ve İnce, CHP Derince Belediye Başkan adayı Savaş'ı tanıttı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir