"Bu ülke akan kanı durduracak"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Türkiye, emekçileriyle birlikte barışın öncü gücü olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Batman'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, düzenlenen yürüyüş ve mitingle kutlandı.

Batman'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs mitingine, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Siirt'ten gelen çok sayıda işçi ve vatandaş katıldı.

Mitingde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülke akan kanı durduracak. Türkiye, emekçileriyle birlikte barışın öncü gücü olacak" dedi.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk de halkı savunduğu için hedef haline geldiğini ve yumruk yediğini söyledi. Kürt halkının kimliğini, dilini inkar eden bir yaklaşımla bir Anayasa paketinin önlerine geldiğini savunan Türk, şöyle konuştu:

"Bugün Terörle Mücadele Yasası'ndan dolayı bin 500 yöneticimiz ve belediye başkanlarımız yargılanırken, bu paketin demokrasi için getirildiğini söyleyebilir miyiz? Halkımızın kimliğini savunduğumuz için her zaman hedef haline geldik. Kimliğimize sahip çıktığımız için yumruklar da yedik, yiyebiliriz de ama o yumruk yarası çabuk geçer. Halkını inkar edenlerin, halkının mücadelesine katkı sunmayanların yedikleri yumruk, ömür boyu yüzlerinde iz bırakacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir