"Bu, yargıyı AKP'nin uzantısı yapma girişimidir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, HSYK'nın yapısını yeniden düzenleme girişimlerinin, yargı organını AKP'nin bir uzantısı yapma girişimi olduğunu iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, HSYK yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin, "HSYK'nın yapısını yeniden düzenleme girişimleri, bağımsız olması gereken yargı organını AKP'nin bir uzantısı yapma girişimidir" görüşünü savundu.  

Çetin, yazılı açıklamasında, HSYK yapısında değişiklik öngören teklifi eleştirdi.  

Hükümetin yargı üzerinde "tahakküm kurma" girişimleriyle anayasal bir suç işlediğini iddia eden Çetin, "HSYK'nın yapısını yeniden düzenleme girişimleri, bağımsız olması gereken yargı organını AKP'nin bir uzantısı yapma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.  

İktidar partisinin paralel devlet iddialarının arkasına gizlenerek "resmen devlet içerisinde bir darbeye imza attığını" ileri süren Çetin, şunları kaydetti: 

"17 Aralık tarihinden bu yana hükümet Türkiye'de anayasayı ve yasaları defalarca çiğnemiş ve yok saymıştır. Devletin adeta hükümetin ve cemaatin kadroları arasında bölüşüldüğü ve aralarında güç savaşının yaşandığı çirkin bir manzara milletimize izletilmektedir. Polisin savcının emrini dinlemediği, savcının başsavcı tarafından engellendiği, başbakanın bir savcının kirli ilişkilerini ispatladığında kendisini aklayacağını sandığı bu çirkin manzara Türkiye'ye yakışmamaktadır. Devlet içerisinde cemaatin örgütlü bir güç haline geldiği iddiası son derece önemli ve kabul edilemeyecek bir durumdur. Devlet içerisinde talimatları başka bir güç odağından alan adı ne olursa olsun hiçbir yapıya izin verilemez" 

Bu konularda ilginizi çekebilir