"Bütün bu çıkışlar çatıyla alakalı"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin "Herhalde o da zannediyorum çatıya oynuyordur. Tahmin ediyorum, onun için yapmıştır. Çünkü bütün bu çıkışlar çatıyla alakalı çıkışlar" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin, "Herhalde o da zannediyorum çatıya oynuyordur. Tahmin ediyorum, onun için yapmıştır. Çünkü bütün bu çıkışlar çatıyla alakalı çıkışlar" dedi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen AK Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Kuzu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Türkiye'de vesayeti düzeltmeye çalıştıklarını ancak hala sorunlar yaşandığını ifade eden Kuzu, "Yargıda, baro dahil buna vesayeti düzeltelim diye uğraşıyoruz ama demek ki evvela Türkiye'de hukukçuların kafasını değiştirmesi lazım. Birinci argüman bu. Çünkü değiştirdiğiniz şahıs, efendim şu kesimden, bu kesimden gelmesi, artık sağdan, soldan ortadan olması ya da olmaması sonuç olarak vesayet anlayışını değiştirmiyor. 28 Şubat'ta biz çok boğuştuk bunlarla" şeklinde konuştu.

"Önce Anayasa Mahkemesi başkanı, şimdi Baro Başkanı, başka zaman başka bir yerin başkanı, siyasete yargıçlar çok meraklı oluyorlar, içeride böyle bir dürtü var" ifadelerini kullanan Kuzu, şunları kaydetti:

"O zaman orada kalmak zorunda değiller. Ben de bıraktım geldim üniversitemi, siyaset yapıyorum. Gelsinler halkın arasında dolaşmak kolaysa, Başbakan gibi gece gündüz, ses kısıklığına varana kadar onlar da bütün ülkeyi gezsinler yani, bu kadar meraklıysa bu işlere. Dolasıyla bunları doğru bulmuyoruz. Yani yargıçların elbette ki dönemlerde hakimlerin, savcıların veya bunların başkanlarının daha doğrusu baro başkanlarının, konumları gereği elbette ki kimi söz sarfetmeleri doğaldır ama konuyu aşırı siyasete dökerek, hele devlet büyüklerine hakarete varan biçimde yaparlarsa bu zannediyorum da doğru olmaz."

"Herhalde o da zannediyorum çatıya oynuyordur, tahmin ediyorum.  onunu için yapmıştır" diyen Kuzu, "Çünkü bütün bu çıkışlar çatıyla alakalı çıkışlar. Anayasa Mahkemesi Başkanının çıkışı da ona benziyor. Bugünkü çıkış da buna benziyor. Bakalım çatıda kim kala kim düşecek" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir