"Çalışana yatırımda hız kesmiyoruz"

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, "Bizim gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketler için donanımlı insan kaynağı önem arz ediyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Türk sigortacılığının önemli oyuncularından biri olan Güneş Sigorta, insan kaynakları konusunda farklı uygulamaları ile dikkat çekiyor. Günümüzde şirketlerin sürdürülebilir rekabetçi yapılarını korumalarında sahip oldukları insan kaynakları sermayesinin hayati önem taşıdığını ve ayırt edici özellik olarak öne çıktığına dikkat çeken Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, "Doğru insan kaynağının, doğru zamanda ve doğru yerde konumlandırılması, personelin eğitimine verilen önem ve iç iletişim faaliyetleri, kurumların öncelikle performansına daha sonra da kârlılığına doğrudan olumlu etki yapıyor. Özellikle bizim gibi hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketler için donanımlı insan kaynağı önem arz ediyor" dedi.

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Taner Senseven, insan kaynakları yatırımlarına yönelik yaptığı açıklamada, şirkette her çalışanın elde edilen başarıların mimarlarından biri olduğunun altını çizdi. Şirket çalışanlarının mutluluğunun ve pozitif bir çalışma ortamında işlerini sürdürebilmelerinin şirket için büyük önem taşıdığının altını çizen Senseven şunları söyledi:

"Şirketimizin, gelişime kucak açmış bir yönetim kadrosu ve 600'e yakın çalışanı bulunuyor. Biz, çalışanlarımızın gerek sigortacılık alanında gerek kişisel gelişimleri açısından kendilerini geliştirebilmelerinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz. 2012 yılını eğitim ve gelişim programları ve iç iletişim etkinlikleri ile dolu dolu bir yıl olarak planlıyoruz. İç iletişim çalışmaları, mutlu çalışanlar, dolayısıyla mutlu müşteriler yaratmak isteyen tüm şirketler için her geçen gün daha da önem kazanıyor. Özenle planlanan iç iletişim çalışmaları en başta, çalışanların motive olmasını, farklı departmanlardaki çalışanların birbirleri ile yakınlaşmasını ve aslında birbirlerini nasıl tamamladıklarını görmelerini sağlıyor. Ayrıca motivasyonu ve verimliliği yüksek, başarılı çalışanlar ve mutlu müşteriler kazandırıyor, müşteri tatmini ise şirketin kâra ulaşmasını sağlıyor"

Etkinliklerle takım ruhunu yaratıyoruz

Güneş Sigorta olarak çalışanlarına özel çeşitli faaliyetler düzenlediklerine dikkat çeken Taner Senseven, "Öğle aralarında sağlıklı yaşamdan doğru ses kullanımına kadar birçok konuda seminerler organize ediyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın istekleri doğrultusunda çeşitli kurslar düzenliyoruz. İlgi gören etkinliklerimizin önünde yelken ve denizcilik eğitimlerimiz geliyor.  Çalışanlarımızdan oluşan yelken takımımız yarışlarda önemli başarılara imza atıyor, şirkete birçok kupa ile dönüyor. 2011'de iki şampiyonluk aldılar ve tüm çalışanlarımız ve üst yönetimin gurur kaynağı oldular. 2011 yılında kurulan ve tamamı şirket çalışanlarından oluşan Dragon Boat takımımız şu an hepimizin gözbebeği. Geçtiğimiz yıl kurulmalarına rağmen Türkiye'nin ilk kurumlar arası yarışmasında her kategoride ikinci oldular. Bu yıl birincilik için çalışıyorlar. Bizim de desteğimiz sonuna kadar onlarla.

Ayrıca bu yıl Corporate Games'de yer almayı planlıyoruz. Bir diğer planımız ise Bölge Müdürlüklerimizde de benzer aktiviteler yapmak. Genel Müdürlük çalışanları ile Bölge Müdürlükleri çalışanlarının daha da kaynaşması ve verimle birlikte çalışabilmesi için bunun son derece önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

2012 stratejisi belirlendi

Bu arada Güneş Sigorta Genel Müdürlük ve Bölge Yönetimi, 14-16 Şubat tarihleri arasında Heybeliada'da gerçekleştirilen "2012 Strateji Toplantısı"nda bir araya geldi. Bölge Müdürleri ile birlikte Genel Müdür Yardımcıları ve Genel Müdür Serhat Süreyya Çetin'in katıldığı toplantıda, 2011 değerlendirmesi yapılırken, 2012 hedef ve stratejileri detaylandırıldı. 

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, "Güneş Sigorta olarak, 2012 yılı için belirlediğimiz iddialı hedeflerimize emin adımlarla ulaşacağımıza inancım ve takımıma güvenim sonsuz. Bu yıl bizlere düşen yalnızca çalışmak ve atak olmak, karlılığımızı gözeterek dengeli ve sürdürülebilir şekilde büyüyeceğiz.2012, Güneş Sigorta'nın sektörde önemli başarılara imza atacağı ve parlayacağı altın bir yıl olacak."  dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir