"Cemaatin taciz ateşi paniğe soktu"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, operasyonu ve görevden almaları eleştirdiği açıklamasında, 'Cemaat taciz ateşi yaptı, bunlar da panik halinde görevlileri tasfiye ettiler'' ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Konya'nın Kulu İlçesi'nde vatandaşlara seslendi. Yolsuzluk operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, ''Hiçbir belediyemizde yolsuzluk olamaz'' dedi. 

Görevden almaları da eleştiren değinen Demirtaş, ''Cemaat taciz ateşi yaptı, bunlar da panik halinde görevlileri tasfiye ettiler'' dedi.

Demirtaş konuşmasına şöyle konuştu:

2 belediye başkanı ile yürüteceğiz

"Neden BDP'den korktukları belli oldu. Hiçbir belediyemizde yolsuzluk olamaz. İhalelerle zenginleşsin diye belediye başkanı seçmiyoruz. BDP olarak, dünyada ilk defa bir kadın bir erkek resmi olmasa da 2 belediye başkanıyla yürüteceğiz. Yükün yarısı kadınların yarısı erkeklerin omzundadır. Kadınlar da kendi projelerini uygulayabilmelidir.

Gerçek barışın ve kardeşin tek teminat olmasını anlatmamız lazım. Asıl birlik projesinin BDP olduğunu anlatmamız lazım. Kendi dilimizle kültürümüzle hep bir arada birlikte olduğumuzu göstermemiz lazım. Yolsuzluk yapmadan, hırsızlık yapmadan bir kentin nasıl yönetilebileceğini gösterebiliriz. Buna inanmayanlar buyursunlar gelsinler görsünler. Bütün adaylarımızla el ele vererek  bu halkın başarısı için çalışacağız.

Bu kadar engellemelere rağmen, başkanlarımız kaynaklarının azlığına rağmen başarılar sağladı. BDP’nin farkı budur. Belediye halkın öz malıdır, biz o varlığı yeniden halkla buluşturmak istiyoruz. Sizler ne istiyorsanız, belediye buna uymak zorundadır. Biz bunu yapmak istiyoruz. Ortaklaşa en dürüst çalışmaları nasıl yapabiliriz bunun peşindeyiz. Başbakan ne diyor; BDP’nin belediyeleri bir şey yapmıyor, sokaklar çöp kokuyor diyor. Bunların tamamı yalan, işte bu kadar yalan konuşursan foyan ortaya çıkar, yalanların ortaya çıkar"

Paraları ne yaptığınız ortaya çıktı

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "BDP’li belediyeye parayı gönderiyoruz, ne yaptıkları belli değil" açıklamalarını hatırlatarak, "Bizim ne yaptığımız belli de sizin ne yaptığınız, paraları ne yaptığınız ortaya çıktı.

Ortaya çıkanlar devede kulak değil. Daha geniş araştırma yapılsa, savcılar tam anlamıyla doğru soruşturma yapılsa her şehirde AKP’nin yolsuzluğu ortaya çıkar" dedi.

Cemaat 10 yıldır yolsuzluğa ortak oluyordu

Hükümet ile cemaatin çıkar çatışması yaşadığını söyleyen BDP lideri Demirtaş, "Siz Hz. Muhammed’in yolundan yürüyoruz diyemezsiniz. Cemaatte 10 yıldır yolsuzluğa ortak oluyordu. Şimdi çıkar çatışmasına düşünce ortaya çıktılar. Bunların hali tencere dibin kara seninki benden kara. Müslümanlıkmış gibi görünüp zalimle yürüyen başka bir iktidar olmadı" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

Bu anaların evlatları seninkinden daha mı değersiz?

Başbakan 'yargıya güvenmem' diyor. Sen yargıya güvenmezsen biz niye güveneceğiz. 'Bilal Erdoğan’ı bu yargıya teslim etmem' diyorsun da bu anaların evlatları seninkinden daha mı değersiz.

Valileri de görevden alacak

Şimdi diyecek ki yargı bağımsız... Geçen hafta çeteler var diyordun.. Yüzlerce polisi görevden aldı, daha valileri alacak, kaymakamları alacak. Neden alacak? 3 tane bakan çocuğu için.. Roboski katliamında 34 kişi paramparça olacak, savcı 'kimseyi yargılamaya gerek yok' diyor, kimseye dava açılamıyor.

Bunun adı devlet olabilir mi? Yargı olabilir mi? Hani bir kuzu kaybolsa hesabını vermeye hazırdınız? Devlete güven zaten sıfırdı, daha da aşağılara indi. İnsanlar devletten sadece korktular, güvenmediler.

90 yıldır ben Müslümanım, Ermeniyim, Türk'üm, Lazım diyene bu devlet zulüm yaptı. Bu devletten korkarak demokrasi olur mu? Vatandaşı için köle olmuş bir devlet değil, vatandaşın tepesine çöreklenmiş bir devlet.

Eskiden birdi, şimdi 5 polis kamerası izliyor

Bizi eskiden bir polis kamerası izliyordu. Şimdi 5 tane kamera izliyor. MİT, jandarma, polis, genelkurmay var. Neden? Hiçbiri birbirine güvenmiyor, hepsi ayrı istihbarat topluyor.Devlet içinde devlet içinde devlet 5 tane devlet var. Halkın içindeyiz seçilsek de seçilmesek de… Sizlerle birlikte olacağız. İnşallah burada demokratik bir seçim yarışı olacak. Kardeşlerim elinizi vicdanınıza koyun doğru seçim yapın. 2 arkadaşımızı sizlere emanet ediyoruz. 30 Mart akşamını heyecanla bekliyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir