"CHP İstanbul il Yönetim Kurulu düşmüştür"

Okay, "CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üye sayısının 18'e indiğini, bunların 8'inin istifasıyla İl Yönetim Kurulu'nun düştüğünü" belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, İstanbul İl Yönetim Kurulunun düştüğünü bildirdi.

Okay, Gürsel Tekin ile partinin İstanbul İl Yönetim Kurulu'ndan 2 kişinin Parti Meclisi'ne seçilmesi sonrasında CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üye sayısının  18'e indiğine dikkati çekti.

Bunların 8'inin bugün Ankara'ya gelerek İl Yönetim Kurulu'ndan istifalarına ilişkin dilekçe verdiklerini belirten Okay, böylece İl Yönetim Kurulu üye sayısının 10'a düştüğünü ifade etti.

Bu durumda İl Yönetim Kurulundaki üye sayısının, üye tam çoğunluğunun altına düştüğünü dile getiren Okay, "O nedenle İstanbul İl Yönetim Kurulu düşmüştür. Bundan sonraki süreçte İstanbul İl Yönetim Kurulu ile ilgili tasarruf yetkisi tüzük uyarınca Merkez Yönetim Kurulu'na aittir. Ayrıca il yönetiminin bundan sonra toplantı yeter sayısı da bulunmamaktadır. Pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu'nda bu husus ele alınacaktır" dedi.

Tekin: Arkadaşlarımız görev başında

ANKARA- CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde İstanbul il örgütü ile ilgili sorunu çözeceğini söylediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM üyesi Tekin ile parti genel merkezinde görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, görüşmede son 20 günün durumunu değerlendirdiklerini ve İstanbul'daki sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Tekin, "Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki günlerde İstanbul'un sorununu çözeceğini belirtti ve bu vesileyle bir daha İstanbul'un durumu tartışılmayacak" diye konuştu.

Bu konudaki bütün düşüncelerini Kılıçdaroğlu'na aktardığını anlatan Tekin, "Sayın Genel Başkanım herhalde size en uygun zamanda açıklama yapar" dedi.

Tekin, Parti Meclisi üyeliğinden istifa ettiğine ilişkin iddiaların hatırlatılarak, üyeliğe devam edip etmediği sorusunu, "Bu soruların hepsini Sayın Genel Başkanımıza sorarsınız" diye yanıtladı.

İstanbul'la ilgili sorunların en kısa sürede çözüleceğini vurgulayan Tekin, "Hiçbir sorun yok. Bu arada İstanbul'daki kurul düştü diye bir haber yapıldı. İstanbul'daki kurul düşmüş değildir. Arkadaşlarımız şu anda görevlerinin başında" dedi.

Kendisi dahil üç kişi PM üyesi olduğu için il yönetimindeki görevlerinin geçen hafta düştüğünü anımsatan Tekin, kuruldaki 18 kişiden 8'inin istifa dilekçesi verdiğini, 10 kişinin görevinin başında olduğunu kaydetti.

Tekin, kendisi dahil 3 kişinin PM üyesi olması nedeniyle İstanbul il yönetiminin görevde olması için gereken salt çoğunluğun 18 üyeye göre belirlendiğini ifade etti.

Tekin, İstanbul İl Yönetim Kurulu'ndan istifa edenlere bir kırgınlığı olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Hiç kimseye bir gönül kırıklığım yoktur. Geçen hafta 18 arkadaşım Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettiler. Benim bilgim dışında ziyaret yapıldı. 18 arkadaşımızın önerisi İstanbul'da 'Gürsel Tekin geri dönsün' talebiydi. 6 gün içerisinde ne değişti bilmiyorum" diye konuştu.

Tekin, İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerinin düşüncelerine saygı duyduğunu belirterek, "6-7 tane arkadaşımız farklı düşünebilir. Siyasette kırgınlıklar yoktur. Siyasette mutlak beraberlikler, mutlak ayrılıklar yoktur. Bunlar yaşanır. Önümüzdeki süreçte iyi günler bizi bekliyor" dedi.

İstanbul il yönetiminin düşüp düşmemesiyle ilgili çelişkinin nereden kaynaklandığına ilişkin sorusuna Tekin, "Bu kaynaklar nereden çıkıyor bilemiyorum. Nereden çıkıyorsa oraya soracaksınız" cevabını verdi.

Genel Merkez ile arasında hiçbir gerginlik bulunmadığının altını çizen Tekin, "Benim son günlerde yaşadığım rahatsızlık, benim ismimin üstüne partinin tartışılmasıdır. Bu beni son derece rahatsız ediyor. İnşallah bu tartışmalar ivedilikle biter. Sayın genel başkanımız da bu olayın farkında ve el koyacaktır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir