"CHP'nin sahibi vardır"

Genel Başkan Yardımcısı Ateş, partinin bütün gruplarıyla, organlarıyla biz dimdik ayakta olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, partilerinin sahibinin genel merkez, parlamento grubu, il ve ilçe yöneticilerinin olduğunu vurgulayarak, "Bütün gruplarımızla organlarımızla biz dimdik ayaktayız" dedi.

Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecelerin sorularını yanıtladı. Ateş, Baykal'ın kurultay salonuna gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya "Bu konuda çok spekülasyon yapılıyor, bunların hiçbiri doğru değildir. Kendisi halen o noktadadır. Sayın Baykal, bu konuda CHP örgütlerinin, tabanının, delegasyonunun, yöneticilerinin çok iyi bir karar vereceğine inanmaktadır. 'Ben yokum bir arkadaşımız çıkabilir' dedi, o noktada" karşılığını verdi.

CHP'nin başına Ahmet mi Mehmet mi gelecek? şeklinde spekülasyonların gündemde tutulduğuna dikkati çeken Ateş, "Bugün 72 milyonun üzerinde durması gereken nokta, bu alçakça komploya karşı ayağa kalkmasıdır. Yiğitçe bu komplonun üzerine mi gideceğiz yoksa kuzuların sessizliği içerisinde 'acaba hangi iş adamına acaba hangi medya yöneticisine, acaba hangi siyasetçiye bu komplonun kurulacağı korkusu ve endişesiyle mi yaşayacağız?" diye konuştu.

"Sayın Baykal partisine kızmış, küsmüş değil. Partisi de Sayın Baykal'a sırtını dönmüş değil" diyen Ateş, "Zaten bizim üzerimize bu kadar saldırmalarının nedeni bu durumun oluşmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Baykal'ın partisi ile bağlarını koparmaması, sevgisini saygısını, gönül bağını koparmaması, partisinin de vicdan sahibi her Türk vatandaşının bu konuda Baykal'ın yanında yer aldığını gördüklerinin korkusunu yaşamaktadırlar" görüşünü ileri sürdü.

Bunların dışında "ne A planlarının de de B planlarının bulunduğunu" söyleyen Ateş, "Bu partinin sahibi vardır, sahipleri bellidir, ilçe ve il yöneticileridir, genel merkezidir, Parlamento grubudur. Bütün gruplarımızla, organlarımızla biz dimdik ayaktayız" diye konuştu.

CHP'nin oylarının bu olayla yükseldiği görüşlerine katılmadığını ifade eden Ateş, CHP'nin oylarının 2007'den, 2009'dan bu yana "AK Parti'nin yaptığı kamuoyu yoklamalarında da yükselme trendinde olduğunu" ileri sürdü.

Ateş, "Zaten CHP'ye karşı bu komplonun kurulmasının nedeni de bu. Anamuhalefet partisinin sürekli yükselmekte olduğu, iktidar partisinin de sürekli düşmekte olduğunun tespit edilmesinin sonucudur, bu komploların belki de bir nedeni" görüşünü savundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir