"Çözüm sürecini hançerleyenler olarak görüyoruz"

Hasip Kaplan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki olaylar ile ilgili, "2 yurttaşımızın öldürülmesine sebep olan provaktörleri aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  -  BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesince Sümerpark Kültür Merkezinde düzenlenen "Bölge Madenciliği ve Sorunları" konulu panelde, dün Yüksekova ilçesinde gençlere ateş açıldığını söyledi.

"İnsanların kutsalı mezarlardır, hangi alçaklar saldırıyorsa provoke ediyorsa bunu protesto eden gençlere uzun namlulu silahlarla ateş edip katledip arkasından da savaş halinde dahi hastaneler saldırılara uğramazken acil servisini gaz bombalarına boğdular. 2 yurttaşımızın öldürülmesine sebep olan provaktörleri aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz" diyen Kaplan, hükümeti bu olayı açığa çıkarmaya davet ettiklerini söyledi.

Kaplan, "Kendi içlerindeki çatlaktan mı kaynaklanıyor, yoksa oraya birileri bilinçli olarak gelip sanayide çalışan 2 kişiyi uzun namlulu silahla pervasızca öldürüyor? Bunların açığa çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Kaplan, GAP'ı ve bölgede yürütülen madencilik çalışmalarını eleştirdi.

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Derneği (TÜMMER) Başkanı Raif Türk de 25 yıldır bu sektöre emek verdiğini, sektörün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu söyledi.

Sektörde işverenliğin de emekçiliğin de kolay bir iş olmadığını dile getiren Türk, "Çünkü her alanda sizinle uğraşanınız çok. Sizin yaptığınız şey ekonomik bir faaliyettir. İnsanlara istihdam yaratmaktır. Dünyanın her yerinde yapılan bir iştir. Bölgede 30 yıl savaş şartları altında her taraftan engellendik. Sıkıntılara sokulduk. Halen bölgede maden sektörü ayakta ise madenci arkadaşlarımızın fedakarlığı ve azmi sonucu olmuştur" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir