"Çözüm süreci" sporda meyvesini veriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım programı kapsamında 12 ilde 607 milyon 200 bin liralık spor hamlesini hayata geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, daha önce ihmal edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 12 ilde 607 milyon 200 bin liralık yatırım planlamasını hayata geçirdiklerini belirterek, "(Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak) anlayışında bir bakanlık olarak bölgenin spor ve gençlik gibi konularda Türkiye'nin yükselen yıldızı olacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Kılıç yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu için çizilen yol haritası ve çözüm sürecinin bölgenin dinamikleri ve vatandaşlar için hayati önem taşıdığını ifade ederek, bakanlık olarak bölgedeki normalleşme sürecine sportif tesisler ve gençlik yatırımlarıyla destek verdiklerini belirtti.

Bu konuda bakanlık olarak en iyisini yapmak adına gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Kılıç, "Ülkemiz genelinde başlattığımız tesisleşme hamlemiz, Doğu ve Güneydoğu'da da tüm hızıyla sürüyor. 1976 yılından bu yana spor yatırımı gitmeyen şehirlerimizden tutun da ilk kez olimpik havuza ev sahipliği yapacak illerimize kadar çok geniş bir alanda çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Tüm bu yatırımların, bölgeye gelen barış ve huzurun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koordinesinde gerçekleştiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın spor ve gençlik konularındaki hassasiyetini herkes biliyor. AK Parti hükümetleri olarak hiçbir ayrım yapmaksızın güzel ülkemizin 81 ilinde yatırımlar yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bakanlık olarak bizim de bu konudaki hassasiyetimiz en üst noktada. Yıllarca yatırım yapılmayan, kendi içerisine hapsedilen Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. 'Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak' anlayışında bir bakanlık olarak, gelecek yıllardan itibaren bölgenin spor ve gençlik gibi konularda Türkiye'nin yükselen yıldızı olacağına inanıyorum."

"Yüksekova'da silah değil, gençlerimizin keman sesleri duyulacak"

Hakkari'ye 25 milyon 400 bin liralık bir yatırım planladıklarını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Hakkari merkezde, Çukurca ve Yüksekova'da gençlik merkezi projelerimiz var. Artık buralarda silah sesleri değil, bu merkezimize gelen gençlerimizin şarkıları, keman sesleri duyulacak. Uzun yıllardır spor yatırımı almayan Hakkari'de ayrıca kapalı yüzme havuzu ve iki adet de çim yüzeyli futbol sahası yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, Diyarbakır'da da çok ciddi bir spor yatırımları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

 "Evliyalar şehri Diyarbakır'da UEFA kriterlerine uygun muhteşem bir stadyum yapıyoruz. Ayrıca Diyarbakır'ı sporun bölgede parlayan yıldızı yapacak 4,5 milyon lira yatırım bedeli olan 'Diyarbakır Sporcu Fabrikası' çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Tarihinde ilk kez Diyarbakır'a olimpik bir kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Spor salonları, çim yüzeyli futbol sahaları ve modernizasyon çalışmalarını da eklediğinizde Diyarbakır'a yaptığımız spor ve gençlik yatırımları 215 milyon 250 bin lira rakamına ulaşıyor."

Spor yatırımlarının Hakkari ve Diyarbakır ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Kılıç, bölgedeki diğer projelerle ilgili de şu bilgileri paylaştı:

"Mardin'de 25 milyon 750 bin lira yatırım bedeliyle çalışmalarımız devam ediyor. Cizre'de 2,5 milyon liralık bir yatırımla gençlik merkezi yapacağız. Şırnak'ta toplam 17 milyon 500 liralık yatırım planımız var. Aynı şekilde Siirt'e yapacağımız 10 projenin yatırım bedeli 22 milyon 500 bin lira. Batman'da altınıza imza atacağımız 13 projemiz var. Batman'da Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birisini yapıyoruz. Olimpik yüzme havuzunu da eklediğinizde sadece bu iki yatırımın tutarı 70 milyon lira. Batman'da 102 milyon 200 lira bedelle toplam 13 projeyi hayata geçireceğiz. Bingöl'de 43 milyon 850 bin lira, Tunceli'de 23 milyon 550 bin lira yatırım bedellerine sahip projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Muş'a 32 milyon 250 bin lira, Van'a 48 milyon 800 bin lira, Kars'a 29 milyon 450 bin lira, Iğdır'a ise 20 milyon 700 bin lira tutarında bedelleri olan yatırımlar yapıyoruz. Böylece toplam 12 ilde 607 milyon 200 bin liralık bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir