"Damping"e karşı önlemlerde son tarih belli oldu

Çin, Hindistan, Tayland, Endonezya ve Malezya menşeli ithal bazı ürünler için uygulanan dampinge karşı önlemler 25 Temmuz-12 Kasım 2014 arasındaki çeşitli tarihlerde sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bazı Asya ülkelerinden ithal edilen kimi ürünlerin ithalatında uygulanan "damping"e karşı önlemlerin sona ereceği tarihler belli oldu.  

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Buna göre; Çin, Hindistan, Tayland, Endonezya ve Malezya menşeli ithal bazı ürünler için uygulanan dampinge karşı önlemler 25 Temmuz-12 Kasım 2014 arasındaki çeşitli tarihlerde sona erecek.  

İthalata konu önlemlerin yürürlük sürelerinin bitiminden önce, ilgili ürünlerin yerli üreticilerinin veya yerli üretim dalı adına hareket ettiğini tevsik eden gerçek veya tüzel kişi ya da kuruluşların, üründeki önlemin sona ermesinin dampingin ve zararın devam etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep etme hakları olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir