"Demokratik açılım, hükümetimizin kendi iradesi ile yaptığı açılımdır"

Devlet Bakanı Yılmaz, yapılan demokratik açılımın Türkiye'nin önünü açmak için yapıldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, yaptıkları demokratik açılımın sadece burada yaşanan mesele ile ilgili olamadığını belirterek "Türkiye'nin önemli olan bütün meseleleri ile ilgili hükümetimizin kendi iradesi ile yaptığı açılımdır" dedi.

Baykan ilçesi yakınlarında Veysel Karani türbesinin bulunduğu Ziyaret Beldesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, daha sonra Siirt Valiliğini ziyaret etti. Vali Necati Şentürk'ten ilin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, bölgenin kalkınması için çalışmaların devam ettiklerini söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı'nı kurduklarını belirten Yılmaz, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin'i de kapsayan ajansın güzel ilerlemeler kaydettiğini kaydetti. Bakan Yılmaz, gazetecilerin, "Kuzey Irak'tan gelen PKK terör örgütü mensuplarının karşılanmasıyla" ilgili soruyu yanıtlarken şöyle konuştu:

"Hükümetimiz başından beri şunu söylüyor' Bu şunun, bunun açılımı değildir. Yaptığımız demokratik açılım, sadece burada yaşanan mesele ile ilgili değildir. Türkiye'nin önemli olan bütün meseleleri ile ilgili Hükümetimizin kendi iradesi ile yaptığı açılımdır. Türkiye'nin önünü açmak için, Türkiye'yi gerçekten birinci ligde bir ülke haline getirmek için, yıllardır halının altına süpürülmüş ne varsa, ihmal edilmiş hangi sorun varsa ülkemizin ayağına pranga olmuş ne varsa hepsini cesaretle kaldırmaya dönük bir hamledir bu.

Burada da AK Parti siyasi hesap yapmıyor. Başkaları gibi şov peşinde değil. Bundan da siyasi rant elde etme peşinde değil. Hakikaten ülkemizin menfaatine gördüğü şeyler yapıyor. Başkalarının yaptığı şeyler başkalarını bağlar, tabii bizim de hoş görmediğimizi en üst düzeyde Başbakanımız ifade etti. Bu işlerden hakikaten birileri siyasi rant peşinde olabilir. Bu işin şovunu yapmaya çalışabilir. Biz AK Parti olarak, hiçbir zaman rant peşinde değiliz. Kendimizden sorumluyuz. Bu işin üstündeyiz. Ciddi çalışıyoruz. Böyle laflarla sloganlarla çalışmıyoruz. Devlet Bakanımız, İçişleri Bakanımız bu işin koordinasyonunu yürütüyor. İlgili bütün taraflarla, sadece siyasi partilerle değil, sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili bütün taraflarla bu süreci götürüyoruz."

"Türkiye'de herkes eşittir"

Yılmaz, herkesin sorumlu davranması gerektiğini, bu işlerin duygusallıkla yapılamayacağını da ifade ederek, Türkiye'nin ihtiyaçlarını iyi görmek gerektiğini kaydetti. Türkiye'de herkesin eşit olduğunu dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bütün bu insanlarımız aynı medeniyetten gelen kardeş insanlardır. Vatandaşlık anlamında da hepsi eşittirler. Eksik kalan bir hürriyet mi var? Bir hak mı var, hukuk mu var? İstiyoruz ki, dünyanın en ileri demokratik standartları neyse bizim ülkemizde de aynı standartlar olsun. Bu yolda gayret sarf ediyoruz. Sarf etmeye de devam edeceğiz. Bütün çabamız, bu ülkenin büyümesini sağlamaktır. Bu büyüyen Türkiye içinde de bölgeler arasındaki dengesizlikleri azaltmak, daha alt seviyelere indirmek. İnsanlarımıza aş, iş vermek ve her türlü temel insan hakları konusunda en geniş en güçlü demokrasiyi yerleştirmektir. Bu yönde de kim ne derse desin biz yolumuza devam edeceğiz."

Geceyi Siirt'te geçirecek olan Yılmaz, Aydınlar İlçesi'nde incelemelerini sürdürecek.