"Demokratik açılımın çözüm zemini TBMM"

Şahin, TBMM Başkanı seçildikten sonra ziyaret amacıyla memleketi Karabük'e geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KARABÜK - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'yi uzun yıllar meşgul eden bu sorunun (demokratik açılımın) çözüm zemini TBMM'dir" dedi.

Şahin, TBMM Başkanı seçildikten sonra ziyaret amacıyla memleketi Karabük'e geldi. Şahin, ilk olarak Karabük Valiliğini ziyaret etti.

Şahin, valilik önünde çiçek sunarak kendisini karşılayan hemşehrilerine kısa bir selamlama konuşması yaptı. TBMM Başkanlığına seçildikten sonra ikinci ziyaretini "baba ocağı" Karabük'e yaptığını belirten Şahin, "Hangi görevde olursam olayım siz Karabüklü hemşehrilerimin sorunu, benim öncelikli sorunum olmuştur. Karabük'ün her sorunuyla ilgilendim" diye konuştu.

TBMM Başkanlığının son derece önemli ve onurlu, ancak  bir o kadar da tarafsızlık gerektiren bir görev olduğunu kaydeden Şahin, "Ancak, ben hizmet konusunda tarafım. Karabük'e getirilecek hizmetlerin takipçisi olacağım" dedi.

Valilik binasına geçerek şeref defterini imzalayan Şahin, Vali Nurullah Çakır'dan kentte yürütülen yatırımlar hakkında bilgi aldı.

KARDEMİR A.Ş'nin Karabük için çok önemli bir kuruluş olduğunu ve ilde bir çok yatırıma öncülük ettiğini ifade eden Şahin, devlet imkanlarının da ilin kalkınması için seferber edilmesi gereğini vurguladı.

Karabük'e önemli hizmetler geldiğini, bundan sonra da bu hizmetlerin devam etmesi için sorumluluk sahibi herkese görev düştüğünü belirten Şahin, "Bunlardan birinin de kendisi olduğunu ve elinden gelen gayreti göstereceğini" söyledi.

Vali Nurullah Çakır, Şahin'e, Safranbolu Evi şeklindeki çerçeve içinde yer alan annesinin resmini hediye etti.       

Karabük belediyesini ziyaret

TBMM Başkanı Şahin, daha sonra Karabük belediyesini ziyaret etti. Belediye önünde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan hemşehrilerini selamlayan Şahin, kısa konuşmasında, TBMM Başkanı seçildiğini anımsatarak, hemşehrilerine layık olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi. Şahin, Karabük'ün hizmet alması için geçmişte çaba sarf ettiğini yineleyerek, bundan sonra da TBMM Başkanı olarak elinden geleni yapacağını kaydetti.

Şahin, daha sonra belediye başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Geçmişte belediye başkanlığı yaptığın hatırlatan Şahin, belediye başkanlığının en ağı sorumluluk gerektiren kamu görevi olduğunu belirtti. Yörenini insanı olduğunu ve Karabük'ü hiçbir zaman unutmadığına işaret eden Şahin, kendisini fahri Karabük milletvekili saydığını, her türlü hizmetin gelmesi için yardımcı olacağını söyledi.

Sorular

TBMM Başkanı Şahin, gazetecilerin, "Kürt açılımı konusunda muhalefet partilerinin katkısının az olduğu söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Bu çalışmalar siyasi içeriklidir. TBMM Başkanları siyasi çalışmalar içinde bulunamazlar. Bu konuyla ilgili Hükümet yetkilileri ve muhalefet partileri, değerlendirme yapıyorlar. Halkımız  da takip ediyor. Halkımız basiret sahibidir. Gelinen noktada, gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Ben, sadece vatandaş olarak gelişmeleri yakinen takip ediyorum."

Şahin, bir önerisinin olup olmayacağının sorulması üzerine de Türkiye'nin her türlü sorunun çözüm zemininin halkın iradesinin tecelli ettiği yer konumundaki TBMM olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi uzun yıllardır meşgul eden bu sorunun çözüm zemini de TBMM'dir. Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ve güvenlik açısından sarf ettiği enerjinin Türkiye'nin kalkınması için sarf edilmesi, hepimizin lehine olacaktır. Bu konuya her basiret sahibi insanın, kuruluşun destek verebileceğini umuyorum. Bu gelişmelerin bu çerçeve içerisinde gerçekleşmesini temenniyle takip ediyorum."

YARSAV Başkanına soruşturma

Şahin, bir gazetecinin "YARSAV Başkanı ile ilgili soruşturmaya onay vermek Adalet Bakanı olarak son icraatlarınızdan biri olmuş. YARSAV Başkanı hakkındaki suçlamalardan biri de laiklik mitingine katılması oluşturuyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Adalet Bakanlığı çok önemli bakanlıklarımızdan birisidir. Bir çok işlemle ilgili onay verdim. Ama devlet işlerinde süreklilik esastır. Bahsettiğiniz konuyla ilgili bir açıklama yapılması icap ediyorsa, şu anda görev başında bulunan Adalet Bakanımız yapar. O nedenle, ben bu tür polemiklerin içerisine girmem. Evet, basında bu konuyla ilgili haberler yer aldı. Ama şu anda Türkiye'nin bir Adalet Bakanı var. Adalet Bakanı gerekli gördüğü takdirde kamuoyunu bilgilendirir. Ben bir açıklama yapma ihtiyacı duymuyorum."