"Demokratik bir seçim süreci yaşamıyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "Türkiye, normal demokratik ülkelerde görülmeyecek, şahit olunmayacak bir seçim süreci yaşamaktadır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye'nin demokratik bir seçim süreci yaşamadığını ileri sürdü. 

Partisinin il başkanı Necat Karataş ve bazı milletvekili adaylarıyla bir otelde basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenleriyle AK Parti'ye genel seçimlerde destek verdiğini savundu. 

Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanının meydan meydan dolaşması hem anayasal bir suç hem de demokratik hukuk teamüllerine aykırı bir durum. Türkiye, normal demokratik ülkelerde görülmeyecek, şahit olunmayacak bir seçim süreci yaşamaktadır" dedi.  

Kamuya ait araçlar ve kaynakların pervasızca kullanıldığını öne süren Tanrıkulu, yıllar öncesi açılmış veya henüz tamamlanmamış projelere toplu açılış adı altında törenler düzenlendiğini söyledi. 

Tanrıkulu, 7 Haziran'daki seçimlerin Türkiye açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:  

"Bu seçimde Türkiye geleceğini oylayacaktır. Parlamenter sistem ile yoluna devam mı edecek, ya da tek adam heveslisi bir kişinin kendine özel istediği başkanlık sistemine mi geçecek? Türkiye evrensel kurallarla yönetilen bir ülke mi olacak, yoksa dünyada birkaç kötü örneği gibi otoriter bir anlayışla mı yönetilecek? Biz ülke olarak istikrarsızlık üreten bir sistemi mi sürdüreceğiz, yoksa bütün dünyanın güven duyduğunu istikrarlı bir siyasi yönetim mi 7 Haziran'dan sonra ülkeye egemen olacak?" 

AK Parti'nin 2011'deki seçim beyannamesinde belirttiği birçok vaadi 2015 itibarıyla gerçekleştirmediğini ifade eden Tanrıkulu, 2002'den bu yana Türkiye'nin büyüme hızının, sanayi üretiminin ve asgari ücretlinin milli gelirden aldığı payın düştüğünü, cari açığın, işsizliğin ve toplam borcun milli gelire oranının arttığını belirtti.  

Tanrıkulu, hükumetin İzmir'e gereken önemi vermediğini iddia ederek, şöyle devam etti: 

 "İzmir'in 2014 yılında Türkiye ortalamasının da üstünde bir işsizlik oranına sahip olmasının en büyük nedeni, hızlı göç olarak karşımıza çıkmaktadır. İzmir, hükumetten beklediği, hak ettiği ilgiyi ve hizmetleri alamamaktadır. İzmir bu iktidar döneminde 4 verip 1 almaktadır. İzmir'de saha çalışmalarımızda girişimciler mevcut iktidardan tedirgin, esnafın işleri kesilmiş, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımızın karnı doymuyor, İzmirli emekli Mehmet amca, Ayşe teyze ayın sonunu getiremiyor. Asgari ücretle çalışanlarımız açlık sınırının altında geçim mücadelesi vermeye çalışıyor. İşçi kardeşlerimiz alın terinin karşılığını alamıyor. Öğrenimini tamamlayan veya tamamlamak üzere olan gençlerimize yeni iş imkanı yok. Turizmi körelmekte olan İzmir'in tarihi ve kültürü yeterince tanıtılmıyor." 

Seçim güvenliği 

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da bir gazetecinin sandık güvenliği çalışmaları hakkındaki sorusuna,  "Seçim günü MHP'ye atılan tertemiz oyların çalınabileceği düşüncesiyle sandık görevlilerimizin uyanık olmaları yönünde gerekli çalışmaları yaptık. 7 Haziran günü bizler bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız" yanıtını verdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir