"Dersim'in köylerini kim bombaladı?"

Başbakan Erdoğan, "Zamanında Dersim'i CHP bombaladı. Gelin de siz bunu temizleyin önce" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SAKARYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisince Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 
Başı örtülü kız çocuklarının üniversite kapılarından geri çevrildiği, üniversite kapılarının başı örtülü kızlara kapatıldığı dönemler olduğunu belirten Erdoğan,  "Utanmadan sıkılmadan 'özgürlük' dediler. Hani nerede özgürlük, nerede? Nice hayatları kararttılar, nice umutları söndürdüler" diye konuştu.
Başörtülü kızların eğitim özgürlüğünün önünü açmak için TBMM'de MHP ile el ele verdiklerini, ilgili düzenlemeyi 411 oyla meclisten geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arkadan ne oldu? Hani çıktıya bugün ana muhalefet partisinin lideri ne diyor? 'Bu işi ben çözerim' diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? 411 oyla eğitim özgürlüğü konusunda başörtüsüyle alakalı sorunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? CHP değil mi? Onun altında CHP'nin şimdiki liderinin imzası yok muydu... Sen benim Sakaryalı kardeşimi enayi mi zannediyorsun? İnsan biraz sıkılır, biraz utanır. Bir taraftan alıp Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksin diğer taraftan da diyeceksin ki ben başörtülülerin sorununu çözerim. Dürüst ol, dürüst. 
Tasavvufta bir kaide vardır; Derler ki 'edep yahu, edep yahu'. Ben de onu söylüyorum. Bize gelip de tere satmayın. Tereciye tere satılmaz. Bu millete tere satamazsın. Bu millet bu işin aslını biliyor. CHP'nin de cemaziyelevvelini iyi biliyor. Yaşayanlar yaşamayanlara anlattı. Babamın, dedemin bana anlattığı gibi. Bizim babalarımız torunlarına anlattı. Biz de torunlarımıza da anlatıyoruz, çocuklarımıza da anlatıyoruz. Bak bunlar geçmişte bunları yaptı diyoruz."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dersimli olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir