"Ekonominin hala FED'in yardımına ihtiyacı var"

FED Başkanı Bernanke, 2011 yılında 2010'a göre daha güçlü ekonomik büyüme görülebileceğinin işaretleri olabileceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinde görülen son toparlanma işaretlerine rağmen, ekonominin hala Fed'in yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bernanke, Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı açıklamada, bu yıl ekonomik büyümenin muhtemelen artacağını, işsizlik oranının ise inatçı bir biçimde yukarıda kalmasının beklendiğini belirtti.

Fed Başkanı Bernanke, ABD ekonomisiyle ilgili daha olumlu bir tablo çizerek, hanehalkı harcamalarındaki artışın, toparlanan güvenin ve bankaların kredi vermesindeki artışın, 2011 yılında 2010 yılına göre daha güçlü ekonomik büyüme görülebileceğinin işaretleri olabileceğini ifade etti. 

Ilımlı büyüme ve ihtiyatlı işe alma döneminin, birkaç yılın güç olacağını hissettirdiğini belirten Bernanke, "Sürdürülebilir, güçlü istihdam yaratılma dönemini görene kadar toparlanmanın gerçekten kurulabildiğini düşünemeyiz" dedi. Bernanke, emtia fiyatlarındaki yükselişe karşın enflasyonun düşük kalmayı sürdüreceğini ancak işsizliğin enflasyondan çok daha büyük bir sorun olduğunu kaydetti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir