"Eksik olan temiz siyaset"

Kılıçdaroğlu, "Tarlamız, güneşimiz, suyumuz her şeyimiz var. Eksik olan temiz siyaset. Temiz siyasetin yolunu açacak olan da sizlersiniz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Zonguldak'ta düzenlenen miting dönüşünde Çaycuma ilçesinde Atatürk Anıtı önünde seçim otobüsünün önünü kesen kalabalığa yaptığı konuşmada, kendisine oy versin vermesin bütün vatandaşları kucakladığını söyledi. 

"Hiç kimseyi bölmediğini, ayrıştırmadığını ve hiç kimseyi sen niye bu partiye oy verdin diye suçlamadığını" ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Tek bir hedefim var. Tek bir ahtım var. Tek bir amacım var. Ahlak üzerinde yükselen güzel bir siyaseti kuralım. Sadece bana değil hepimize görev düşüyor. Halkıma ve sağduyusuna güveniyorum. Halkıma inanıyorum. Halkım için çalışacağım, sözümü verdim. Sözümü tutacağım. Benim çocuğum iş bulacak diye yola çıkmadım. Benim cebim para görecek diye yola çıkmadım. Halkın oğlu, halkın çocuğu önce iş bulacak. Önce halkın cebi para görecek. Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ayakkabı kutularından para çıkmayacak, bakanının kolunda 700 bin liralık saat olmayacak, CHP'nin bakanlarının yatak odalarından kasalar, milyon ve milyarlar çıkmayacak. Eğer öyle bir şey olursa onu o gün kapının önüne bırakırım. Size sözümü veriyorum." 

"Hepimizin bir hedefi olmalı" 

Temiz, kul hakkı yemeyen, herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye için yola çıktıklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"İster doğuda, ister batıda, ister güneyde, ister kuzeyde olsun. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Hiç ayrım yapmayacağım. Hepimizin ortak bir hedefi var; Barış içinde yaşamak. Her evde akşam tencere kaynasın, her çocuğumuz iş bulsun, çocuklarımız üniversiteye gittiğinde yurt bulsun, atanamayan öğretmen kalmasın ve her öğretmeni öğrencisiyle buluşturalım. Hepimizin bir hedefi olmalı. Bütün ziraat mühendisleri tarlalarda görev yapmalı. Biz yurt dışından saman ithal edecek bir ülke değiliz. Biz kurbanlık koyun ithal edecek bir ülke değiliz. Tarlamız, güneşimiz, suyumuz her şeyimiz var. Eksik olan temiz siyaset. Temiz siyasetin yolunu açacak olan da sizlersiniz. Size güveniyorum ve inanıyorum. Sizinle yoluma devam edip mücadele edeceğiz. Beraber Türkiye'yi aydınlığa çıkartacağız. Güzel bir Türkiye'yi el birliğiyle kurtaracağız." 

Vatandaşları provokasyonlara gelmemesi konusunda uyaran Kılıçdaroğlu, "Bize saldıracaklar, sesimizi keseceğiz. Bakın Beyoğlu'nda bizim seçim büromuzu talan ettiler. Hemen talimat verdim. 'Sakın olaki müdahale etmeyeceksiniz' diye. 'Bırakın ne götürürlerse götürsünler'. Bir milyar dolar, 85 milyar dolar götürdüler. Hepsinin hesabını soracağım. Nereye kaçarsa kaçsın getireceğim ve Türkiye'de hesabını soracağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağım. Burada insanlar yüzlerce metre altında çalışıyorlar, onların alın terini peşkeş çektirmeyeceğim" diye konuştu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenleri ayrı tuttuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarımı bu başçalandan ayrı tutuyorum. Onlara saygım var. Onlar demokrasi adına gittiler oy verdiler. Onları asla eleştirmiyorum. Sakın olaki eleştirilerimi onlar üstlerine almasınlar. Onlar bu ülkenin yurtsever ve vatansever insanlarıdır. Onlar demokrasiye inanıp gidip oy kullandılar. Ama bu başçalan onları kandırdı. Oğlunun evine paraları istifledi. Bakanlar oğullarının evine paraları istiflediler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediler. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz önümüzde iki seçenek var. Ya helale oy vereceğiz, ya harama oy vereceğiz."