"El Kaide küçük ama korkutucu saldırılar hedefliyor"

ABD Başkan Yardımcısı Biden, 11 Eylül saldırıları gibi başka bir saldırının pek mümkün olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON -  ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, El Kaide terör örgütünün "daha küçük ama korkutucu saldırılar" hedeflediğini ve 11 Eylül saldırıları gibi başka bir saldırının pek mümkün olmadığı görüşünde olduğunu söyledi. 

CNN'de "Larry King Live" adlı programa katılan Biden, Amerikan istihbarat yetkililerinin El Kaide'nin yeni saldırılarının gelecek aylarda mümkün olduğunu belirtmesine rağmen, "herhangi bir saldırı girişiminin küçük boyutta olacağını sandığını" ifade etti.

Pakistan'daki durumun, kendisini Irak, İran, Afganistan'dakinden daha fazla endişelendirdiğini ifade eden Biden, "(Pakistan) Büyük bir ülke. Harekete geçirebileceği nükleer silahları var. Önemli azınlıkta bir radikal dinci nüfusu var. Bizim düşündüğümüz anlamda tam olarak işlevsel bir demokrasi yok. Dolayısıyla bu benim en büyük endişem" dedi. 

İran'ın nükleer programının da "ciddi endişe" kaynağı olduğunu vurgulayan Joe Biden, "Eğer nükleer silahlar yolunda gitmeye devam ederlerse ve bunda bir parça da olsa başarı elde ederlerse, bunun neden olacağı şeyden, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye üzerinde oluşturacağı baskıdan endişe ediyorum. Nükleer silahları elde etmek istikrar bozucudur" dedi. 

Irak konusunun "bu yönetimin en büyük başarılarından biri olarak sonlanabileceğini" kaydeden Biden, "90 bin Amerikan askerinin yaz sonunda memlekete geldiğini göreceksiniz. Irak'ta gerçekte örnek bir hükümet doğrultusunda ilerleyen istikrarlı bir hükümet göreceksiniz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir