"Emrimizde devletin uçakları yok"

Meydan yarışına geriden başladıklarını kabul eden MHP lideri, seçim gezilerine devlet imkanlarıyla giden Başbakan'ı eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan bizim meydanlara inemediğimizi, vatandaşlardan kaçtığımızı söyleyip durdu. Doğrudur, bu meydan yarışında onlara göre geriden başladık. Ancak bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok" dedi.

Partisinin Mersin İl Teşkilatınca düzenlenen açık hava toplantısına katılan Devlet Bahçeli, ilk mitingini Mersin'de yapmaktan bahtiyarlık duyduğunu söyledi.

Vatandaşın MHP'ye vereceği oyun, AK Parti'ye ders olacağını savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP'ye vereceğin oy, bölücüyü ininde boğacak. MHP'ye vereceğin oy, milletimizin ufkunda bir güneş gibi doğacak ve işte o zaman soyguncular kaçacak delik arayacak, eş başkanların foyası ortaya çıkacak. İstismarlar, talanlar, yağmalar son bulacak. Bu seçim yağma ve peşkeşe karşı, ahlakın istismarlığına iftiraya karşı şeref ve haysiyetin seçimi olacaktır. Bu seçim bölünmeye, kargaşaya ve düşmanlığa karşı mili birliğin ve kardeşliğin seçimi olacaktır. Bu seçim sömürülmeye, yabancılaşmaya karşı milliyetçiliğin ve milli duruşun seçimi olacaktır."

"Bizim emrimizde devletin uçakları yok"

Başbakan Erdoğan'ın seçim gezilerine başlayalı yaklaşık 15 gün olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu ise bizim ilk toplantımız. Başbakan her gittiği yerde bizim hala meydanlara inemediğimizi, vatandaştan kaçtığımızı söyleyip durdu. Doğrudur, bu meydan yarışında onlara göre geriden başladık. Ancak bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok" dedi.

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bizim meydanlara insan toplayan kamu görevlilerimiz yok. Bizim resmi araçlarımız, belediye zabıtalarımız yok. Hele bizim TOKİ denen sanal temel atma ve ev dağıtma törenlerimizse hiç yok. Bizim iş birlikçi medya gücümüz, yandaş TRT ekranımız yok, para babalarımız, uluslararası destekçilerimiz hiç yok. Çok şükür ki arkamızda yolsuzlukların, inanç istismarlarının lekesi de yok. Yandaşların, fırsatçıların ve dolandırıcıların şaibesi yok. Alnımız açık, yüzümüz pak, mazimiz tertemiz Allah'a çok şükür. Onun için çok çok konuşarak üstünü örteceğimiz yalanlarımız da yok. Kimseden sakladığımız, kaçırdığımız, kapatacağımız suçlarımız da yok. Biz yola 40 yıl önce Hakka sığınarak ve milletimize güvenerek çıktık. Namusumuzla, ahlakımızla ve şerefimizle bugünlere ulaştık.