"Erik Zamanı" New York'ta yarışacak

New York Tribeca Film Festivali'ne bu yıl bir Türk yönetmenin kısa filmi "Erik Zamanı", yarışmalı bölümde yer almaya değer bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Bağımsız sinemanın en önemli uluslararası etkinliklerinin başında gelen New York Tribeca film festivaline bu yıl bir Türk yönetmenin kısa filmi "Erik Zamanı", yarışmalı bölümde yer almaya değer bulundu. Sezen Kayhan'ın Erik Zamanı, aralarında ünlü şarkıcı Sting ile Michael Fassbender ve Jamie Lee Curtis gibi Hollywood'un yıldız isimlerinin oynadığı kısa filmlerle yarışacak.

18-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Tribeca Film Festivali'nde "Erik Zamanı", 2800 kısa film arasından yarışmalı bölüme seçilen 60 filmlik listede bulunuyor. Bunu yanı sıra Sezen Kayhan'ın yönettiği "Erik Zamanı" bir öğrenci yönetmen tarafından çekilip Tribeca'ya davet edilen ilk Türk filmi olma ünvanını da kazandı.

Erik Zamanı bugüne kadar çok sayıda uluslararası festivale katıldı. Bunlar arasında Avrupa Bağımsız Film Festivali, Santa Barbara Uluslarası Film Festivali, Sofya Uluslararası Film Festivali; Hindistan WorldKids Uluslararası Film Festivali de bulunuyor. Yurtiçinde ise pek çok festivalde yeralan "Erik Zamanı" ayrıca Datça Uluslararası Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterildi ve Manisa Altın Üzüm Film Festivali'nden "Jüri Özel Ödülü" kazandı.

"Erik Zamanı", hayatın katı gerçeklerine karşı kendi hayal dünyasına sığınan bir kızın gözünden annesi ve dedesiyle geçirdiği bir günün hikayesini anlatıyor. Filmin yapımcıları Türkiye'yi Tribeca film festivalinde temsil etmek üzere sponsor arayışını ise halen sürdürüyor. Filmin gösterimi için Kültür Bakanlığı'nın destek olduğunu belirten yapımcılar, şimdi film ekibinin seyahat ve konaklama giderleri için destek bulmaya çalışıyor.

(ANKA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir