"Euro Bölgesi'nde büyüme devam edecek"

AMB Başkanı Trichet, Euro Bölgesi'nde büyümenin bu yılın ilk yarısında da devam edeceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, şu ana kadar alınan verilerin, Euro Bölgesi'nde büyümenin bu yılın ilk yarısında da devam edeceği yönünde olduğunu belirtti.

Trichet, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesinde düzenli olarak yaptığı konuşmada, şu an yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için bölgedeki mali kontrollerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Bu amaçla bağımsız bir mali denetim ajansı kurulmasını öneren Trichet, kurulacak ajansın, üye ülkelerin mali durumlarını sürekli olarak izlemek ve tanımlamakla görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Trichet, kurulacak ajansın, 2004 yılında imzalanan Avrupa Birliği İstikrar ve Büyüme Antlaşması'nı uygulayabilmesi için Avrupa Komisyonu'na entegre edilmesi gerektiğini de vurgulayarak, önerisinin imtiyazlı bir kurum yönünde olmadığı uyarısında bulundu.

Normlara uyulmaması halinde, yaptırımların daha geniş kapsamlı ve çok daha hızlı uygulanması gerekeceğini belirten Trichet, bunların yalnızca borç oranları çok yükseldiğinde değil, ülkeler orta vadeli bütçe hedeflerine uyma konusunda yeterli ilerlemeyi kaydetmediğinde de gündeme gelmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir