"Euro Bölgesi'ndeki kriz kronikleşti"

Deming, Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizini çözmek için alınan tedbirlerin ağır bir hastalığı kronik bir hastalığa dönüştürdüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin Ticaret Bakanı Chen Deming, Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizini çözmek için alınan tedbirlerin ağır bir hastalığı kronik bir hastalığa dönüştürdüğünü söyledi.

Chen Shanghai Securities News'a yaptığı açıklamada, krizin vurduğu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kurtarılması için AB ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından oluşturulan 750 milyar Euro tutarındaki fonun krizi çözmeyeceğini savunarak, "Bu tedbirler sadece ağır bir hastalığı, kronik bir hastalığa dönüştürüyor" dedi.

Derin bir borç krizi içinde olan ülkelerin önümüzdeki 3-5 yılda toparlanıp toparlanamayacaklarını söylemenin zor olduğunu ifade eden Chen, Çin'in problemin özellikle Ocak ve Şubat'ta artmasına karşı alarmda olması gerektiğine dikkati çekti.

Chen, Salı günü yaptığı açıklamada, borç krizinin üstesinden gelmek konusunda Avrupa'nın kapasitesinden duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jiang Yu dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, Çin'in Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin borç krizinin üstesinden gelmelerine yardım etmeye hazır olduğunu belirterek, Avrupa'nın gelecekte de Çin'in döviz rezervlerine yatırım açısından önemli bir pazar olmaya devam edeceğini söylemişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir