"Euro tehlikede değil"

Lagarde, "Fransa'nın bazı devlet tahvillerinin çıplak açığa satışını yasaklamak gibi bir niyeti yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Euro'nun kesinlikle tehlikede olmadığını belirterek, ülkesinin bazı devlet tahvillerinin çıplak açığa satışı yasaklamak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Lagarde RTL radyosuna yaptığı açıklamada, Avrupa'nın tek para birimi Euro'nun kesinlikle tehlikede olmadığını vurgulayarak, Euro'nun sağlam ve 10 yıldır bölgenin istikrarını temin eden güvenilir bir para birimi olduğunu bildirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel dün Alman Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Euro'nun tehlikede olduğunu belirtmiş, bu tehlikenin bertaraf edilmemesi durumunda Avrupa'nın tamamı için sonuçlarının ölçülemez olacağını vurgulamıştı.

Almanya'nın dün uygulamaya başladığı gibi bazı hisse senetleri, devlet tahvilleri ve CDS'lerde çıplak açığa satışı yasaklamasına değinen Christine Lagarde, "Böyle bir girişimde bulunmadan önce en azından diğerlerinin tavsiyesinin alınması gerekir. Fransa, devlet tahvillerinde açığa satış yasağı konusunda Almanya'yı takip etmeyecek" dedi.

Fransa Maliye Bakanı Lagarde, Almanya'nın açığa çıplak satışı yasaklama kararı üzerine iki ülke arasında mesafe olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Kesinlikle olmadığı" yanıtını verdi.

Lagarde, Euro Bölgesinde eksik olan parçaları inşa etmeye çalıştıklarını belirterek, bu oluşumun fikir birliği ve yüzleşme gerektirdiğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir