"Filistindeki Türk yatırımcılara her tür desteği vereceğiz"

Libdeh, "Filistin olarak sağlam bağlarla Türkiye'ye bağlıyız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Filistin Ulusal Yönetimi Ekonomi Bakanı Hasan Ebu Libdeh, Filistin'de yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Filistin'de yatırım yapın, kazanın, karlarınızı transfer edin" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından organize edilen Türkiye-Filistin İş Forumu, TOBB ETÜ konferans salonunda yapıldı.

Foruma, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Filistin Ulusal Yönetimi Ekonomi Bakanı Hasan Abu Libdeh ve beraberindeki yaklaşık 75 kişilik iş adamı heyeti de katıldı.

Forumun açılışında konuşan Filistinli Bakan Libdeh, kardeş ülke Türkiye'ye teşekkürlerini sunmak için yaklaşık 75 kişilik alım heyetiyle çok zorluklara katlanarak geldiklerini söyleyerek sözlerine başladı.

Önce Mısır'a vize aldıklarını, buradan da Türkiye'ye geçtiklerini anlatan Libdeh, şöyle konuştu:

"Filistin olarak sağlam bağlarla Türkiye'ye bağlıyız"

"Buraya kadar heyetimizin geçirdiği zorlukları bilseniz, yol yaklaşık 48 saat sürdü, heyetimiz çeşitli tehlikelere maruz kaldı. Buraya teşekkürlerimizi ve taziyelerimizi sunmak için geldik. Sizlere şükranlarımızı sunmak için geldik. Mavi Marmara'da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Allah onlara sabır versin. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Filistin'in haklarını savunan destekçi tutumundan dolayı Türkiye'ye tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Türkiye ile aramızda tarihe mal olmuş ilişkilerimiz, kuvvetli bağlarımız var. Filistin olarak sağlam bağlarla Türkiye'ye bağlıyız. Biz haklı direnişimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Allah'ın izniyle hep birlikte tekrar Kudüs'te buluşacağız."

Türkiye'deki temasları sırasında Türk ve Filistinli işadamlarının İstanbul'da bir yuvarlak masa toplantıları yaptıklarını, ardından Gebze'de örnek sanayi bölgesini ziyaret ettiklerini belirten Libdeh, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak bölgede güçlü ülkeler konumunda bulunduğunu, bundan da Filistin olarak övünç duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin tecrübelerinden istifade etmek ve yeni iş fırsatları yaratmak istediklerini de belirten Libdeh, "Ekonomik yönden güçlenirsek direnişimizi de uzun soluklu yapabiliriz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir