"Ford Otosan, Transit ile küresel bir oyuncu haline geldi"

Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü Yenigün, Ford Transit'in Türkiye'de Kocaeli Fabrikası'nda üretilerek 5 kıtada 61 ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan'ın, Transit'ten aldığı güçle dünyaya açılarak küresel bir oyuncu haline geldiğini belirtti.

Ford Transit üretiminin 45. yıldönümü dolayısıyla Avusturya'nın Salzburg şehrindeki itfaiye teşkilatında kullanılan 1976 model Ford Transit'le Avusturya'dan yola çıkan ekip Kocaeli'ne ulaştı.

Gölcük'teki fabrikanın bahçesinde düzenlenen törende, itfaiye aracında bulunan Ford Avusturya Genel Müdürü Steffen Knapp, Yılın Ticari Aracı Avusturya Jüri Üyesi Helmut Tober, Ford Avusturya Halkla İlişkiler Müdürü Stefan Skrabal ile iki Avusturyalı gazeteci ve bir bayi çalışanından oluşan ekibi Fabrika Müdürü Haydar Yenigün ile fabrika personeli karşıladı.

Yenigün, yaptığı konuşmada, 2010 yılının kendileri açısından önemli bir yıl olduğunu, nisan ayında dünyada üretilen 6 milyonuncu Ford Transiti üretim bandından indirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ford Transit'in Türkiye'de Kocaeli Fabrikası'nda üretilerek 5 kıtada 61 ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Yenigün, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ilk transitini 43 yıl önce ürettik ve 6 jenerasyondur üretmeye devam ediyoruz. Transit, Türkiye'deki bu 43 yıllık serüveninde ticaretin her alanında ihtiyaçlara cevap vererek, Türk ticaretinin gelişiminde ve Ford Otosan'ın bugünlere gelmesinde önemli rol oynadı. Ford Otosan, Transit'ten aldığı güçle dünyaya açılarak küresel bir oyuncu haline geldi. Transit, güçlü ve güvenilir oluşu, her türlü hava ve yol koşuluna uyumu ve her ihtiyaca cevap verebilen karakteriyle geniş kitleler tarafından tercih edilmektedir. Okul aracı, polis ve askeri araç, ambulans, zırhlı araç, özel dağıtım aracı, insan ya da yük taşıma aracı olarak kullanılan Transit, babadan oğula geçerek yola devam ediyor. Viyana'dan yola çıkarak 2 bin 100 kilometre yol kat edip, Transit'in ana üretim merkezi olan Kocaeli'ne ulaşan 34 yaşındaki bu itfaiye aracı da Transit'in gücünün kanıtıdır."

"Transit bizim bebeğimiz"

43 yıldır sınıfının lideri olan Transit'in Ford Otosan'ın ürün gamı içinde satış, ihracat, üretim, ciro, karlılık ve istihdamda ilk sırayı aldığını vurgulayan Yenigün, gerçekleşen 700 bine yakın ihracatla Türkiye'ye 10 milyar doların üzerinde ihracat geliri kazandırdığını kaydetti.

"Transit bizim bebeğimiz" diyen Yenigün, şöyle devam etti:

"Viyana'dan yola çıkan araç, Avusturya'nın Salzburg kentinde halen itfaiye aracı olarak kullanılıyor. Buraya gelebilmesi için Ford'un Avusturya'daki üst yöneticileri 2010 model başka bir Transit'i itfaiye teşkilatına ödünç verdi. 4 günlük, ortalama 40 santigrat derece sıcaklıktaki yolculuğun, Türkiye'de ve dünyada segmentinin en sağlam, en başarılı, hatta segmente isim veren bir araçla yapılması bizi ayrıca gururlandırdı."

Yenigün, Ford Otosan Kocaeli Fabrikasının 2004 yılından beri Transit'in dünyadaki ana üretim merkezi olduğunu ve bu yıl 150 bin Transit'in üretilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir