"Gençleri sokağa davet etmenin gereği yok"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart'ta oy kullanacak 18-25 arası genç kuşağın, sandığa gitmesi halinde birçok şeyi değiştirebileceğini belirterek, "Gençleri sokağa davet etmenin gereği yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelere göre, gençlerin "AKP" kısaltmasını "Ayakkabı Kutusu Partisi, Aile Kalkındırma Partisi" gibi isimler vererek andığını dile getirerek, şöyle konuştu: 

"Şu anda Türkiye'nin 2012 verilerine göre, 18-25 yaş grubunda 10 milyon 36 bin oy verecek gencimiz var, bunlar kime oy verirse o iktidar olur. 10 milyon az mı? Bugünkü iktidara bir tokat vursa Recep Tayyip Erdoğan havaya bir sıçrar, yere düşecek hali kalmaz. Bu gençleri sokağa davet etmenin gereği yok. Sokağın kirliliğine, tehlikesine, karanlığına, gençleri sokmaya gerek yok. 10 milyon 36 bin genç sandığa gitse Türkiye'de yer yerinden oynar. Aziz kardeşim sokaktan vazgeç sandığa koş. 30 Mart geliyor, zaman kaybetme. Git, nereye oy vereceksen ver." 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rüşvet, yolsuzluk suçlamalarına karşı kendisine komplo kurulduğunu iddia ettiğine, vatandaşın ise ses kayıtlarının montaj olup olmadığını sorduğuna değinen Bahçeli, "Çağır ses mühendislerini, sor bakalım bu montaj mı ? Montaj ise milletimize hep beraber açıklayalım, Başbakan'a hakaret edildiğini söyleyelim, hakaret karşısında yanında olalım. Ama bu gerçekse o zaman biraz düşün. Bir Türk milliyetçisi olarak 'Allah vere de montaj olsun' diyorum. Ama öyle olmadığı görülüyor" diye konuştu. 

Bahçeli , Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki olaylar sonrası "Rabia" işareti yaptığını ancak 17 Aralık süreciyle işaretin "Dört bakan ve çocuklarını ifade eder hale geldiğini" söyledi. 

Daha sonra Dikili ilçesine geçerek halka seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, 9 ilçede düzenlediği miting ve ziyaretlerle İzmir programının son gününü tamamlayarak kentten ayrıldı.