"Gerekirse Youtube ve Facebook'u kapatırız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyonun canlı yayın programına katıldı. Erdoğan, Mustafa Koç ile görüşmesine Barzani'nin vesile olduğunu, Youtube ve Facebook'u kapatabileceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, seçim sürecinde provakasyon beklemediğini belirterek, "Ama olmaz da diyemeyiz niye çünkü gittikçe hırçınlaşma var. Örneğin İstanbul'da Trabzonlular gecesi düşünün sizi kabullenmiyor toplum, siz çıkarken oradan birisi belki size laf da atmış olabilir. Ama kalkıp siz ona yumruk atarsanız bir siyasetçi olarak, bunun nasıl bir hazımsızlığı ortaya koyduğunu görmüş oluyoruz" dedi.

"Koç görüşmesinde Barzani ricacı oldu"

Barzani'nin Mustafa Koç ile görüşmesi için ricada bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şöyle söyleyeyim, Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. Dolayısıyla bu yatırımlar nedeniyle herhalde bağlantıları oluyor. Ama bizim randevu olayı Ali Bey'den geldi. Ali Bey'den gelince dedim ki büyük ihtimal Ali Bey son zamanlarda gerek Fenerbahçe gerek vs. bu gibi konularla benle görüşecek dedim. Mustafa Bey ile ilgili konu da daha önceden olunca özel kalemime abi kardeş ikisi beraber gelsinler dedim. Geldiklerinde açıkçası Hürriyet'teki o söyleyişiye de hiç girmedim.Sadece orada özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu"

"Aydın Doğan'ı Barzani bile kurtaramaz"

Başbakan Erdoğan, 'Aydın Doğan'la görüşür müsünüz?' sorusunu 'Aydın Doğan çok bekler, onu Barzani bile kurtaramaz' diyerek cevapladı

"Gerekirse Facebook'u kapatırız"

İnternet yasası ile ilgili olarak 30 Mart'tan sonra yeni düzenleme yapacaklarını dile getiren Erdoğan, "İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil" dedi.