"Gıdanın önemi, 2011'de artacak"

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, 2011 yılı için yurt içi cirolarında en az yüzde 10 artış hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, gıdanın öneminin, 2011'de stratejik anlamda daha da artacağını belirtti.

Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı içerisinde dünya genelinde yaşanan sert iklim değişikliklerinin bazı tarım ürünlerinde, özellikle buğdayda üretim kaybına yol açtığını ve bu durumun gıda piyasalarında fiyat artışlarını tetiklediğini kaydetti.

Buğdayda yaşanan bu durumun, özellikle Rusya'nın ihracat yasağı uygulamasından sonra şiddetini ve etkisini pirinç piyasalarında da yükselmelerle gösterdiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Pirinç özellikle Şikago borsasında son 2 ayda ciddi artışlar yaşadı. Bu biraz da finansal piyasalarda yeni balonlar olduğu endişesiyle bazı fonların bu ürünlere ilgisinin artması sonucunu doğurdu. Gıda sektörü birkaç yıldır olduğu gibi 2011 yılında da tüm dünyada önemli sektörlerden biri olmaya devam edecektir.

Sektörün önemi dolayısıyla yabancı yatırımın ilgisi devam etmektedir. Gıdanın sektörel anlamda öneminin giderek artacağını düşünüyoruz. Özellikle iklim dengelerinin değişim göstermesi, nüfus artışları ve kaynakların azalması dolayısıyla sektörün stratejik anlamda daha da önem kazanacağını düşünmekteyiz."

Sezon Pirinç, yurt içi cirolarında yüzde 10 artış hedefliyor

Sezon Pirinç açısından 2010 yılın olumlu geçtiğini belirten Mehmet Erdoğan, bu yıl içerisinde 3 yeni ürünü tüketicilerle tanıştırdıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Ürünün önemine dikkati çekmek, ürünün farklılığını ve çeşitliliğini vurgulamak ve değişik lezzetlerle tüketiciyi tanıştırmak temel hedefimizdi ve bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Sezon siyah gurme serisi kapsamında yeni ve farklı ürünleri tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu yıl Mersin'de yeni şube ve depo açtıklarını belirten Mehmet Erdoğan, şunları kaydetti:

"Edirne'deki fabrikamızın dikey depolama kapasitesini yüzde 50 civarında artırdık. Gelecek yıl içerisinde de yeni yatırım hedeflerimiz mevcut. Ayrıca uzun zamandır arazi problemi nedeniyle geciktiğimiz enerji yatırımımızı önümüzdeki sene içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlaveten Mersin ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde Ortadoğu bölgesine yönelik ihracatımızı kuvvetlendirmek amacıyla depolama ve silo yatırımı yapmayı planlamaktayız."

Geçen yıla göre şu anda yüzde 3-4 civarında bir ciro artışlarının söz konusu olduğunu da ifade eden Erdoğan, 2011 yılı için yurt içi cirolarında en az yüzde 10 artış, yurt dışında Ortadoğu bölgesine yaptıkları satışlarda da yüzde 25-30 dolaylarında bir satış artışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir