"Halkın desteği devam edecek"

Arınç, "Bu 42 mi olur, 45 mi olur, 40 mı olur, 43 mü olur onu bilemem, ama halkın desteği devam ediyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'ye halkın desteğinin devam edeceğine güvendiğini belirterek, "Bu 42 mi olur, 45 mi olur, 40 mı olur, 43 mü olur onu bilemem, ama halkın büyük çoğunluğu AK Parti'nin yönüne, istikametine, çalışmasına, hizmetine halen desteğini devam ettiriyor" dedi.

Arınç, Hakan Çelik'in sunduğu ve Kanal 24'te yayımlanan "Haftasonu Moderatörü" adlı programın canlı yayınına katıldı. Keşan'da maden ocağında meydana gelen yangından duyduğu üzüntüyü dile getiren Arınç, geçen aylarda da madenlerde buna benzer faciaların yaşandığını anımsattı.

Maden yangını ve Bursa'daki trafik kazasında hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileyen Arınç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın kardeşi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mücahit Arslan'ın amcası Hasan Arslan'ın da dün ebedi yolculuğuna uğurlandığını hatırlattı. Arınç, şöyle konuştu:

"Allah'tan rahmet diliyorum. Dün dikkatimi çeken şey şudur Hasan Arslan'ı defnederken, 15 cenaze vardı, imam efendi bunlar için niyet yapıyor, hepsi önümüzdeydi. Ebedi hayatı düşünmek gerektiğine karar verdim. Bu dünyanın hay huyu içinde sonunda önümüze musalla taşında 15 cenaze geliyor, herkesin gideceği yer.

Biz tabii bir yanılgı içerisindeyiz. Tabutların içinde başkalarının olacağını düşünüyoruz ve birbirimize baş sağlığı dilerken ağız alışkanlığı içinde konuşuyoruz. Oysa insan kendisini onun içerisinde de düşünebilse, bu kadar hırlaşmaların, bu kadar kavgaların çok anlamsız olduğunu anlayacak. Ben kendime oradan pay çıkarmaya çalıştım."

Arınç, Radikal Gazetesi muhabiri Behzat Miser için de baş sağlığı diledi.

Seçim süreci

Arınç, referanduma gidilirken bir sürecin yaşandığını ve daha sonraki dönemlerde de seçimin olacağının anımsatılarak, hangi konularda partisini başarılı bulduğunun sorulması üzerine, siyasi geçmişine ilişkin dönüm noktalarını anlattı.

Siyasetle 1969 yılında Ankara Hukuk Fakültesinde okurken tanıştığını aktaran Arınç, o dönemde Necmettin Erbakan'ın Konya'dan bağımsız adaylığını koyduğunu ve söyledikleri çok ilgisini çektiğinden Erbakan'ın Konya'daki seçim kampanyasına katıldığını ifade etti. Geçen günlerde orayı ziyaret ettiğini belirten Arınç, Ilgın'da 40 yıl öncesine dönerek hatıralarını katılımcılarla paylaştığını söyledi.

Siyasete daha sonra o çizgide devam ettiğini ve o dönemlerde muhalefet partilerinde yer aldığını anlatan Bülent Arınç, muhalefet partisinde milletvekili olmanın çok zor bir iş olduğunu gördüğünü ifade etti. Arınç, "Şehriniz için bir şey yapmak, ülkeniz için proje uygulamak, yeni bir çalışma yapmak istiyorsunuz, ama iktidara bunu anlatmak, iktidarın buna katkısını istemek çok zor" dedi.

Daha sonra AK Parti'de çok yüksek oylarla 2 dönem iktidar olduklarını, bunun hayatlarının en mutlu anı olduğunu dile getiren Arınç, her girdikleri seçimden halk desteğini arkalarına alarak başarıyla çıktıklarını kaydetti. Arınç, "2002'de böyle, 2004'te, 2007'de böyle, 2009'da böyle. Şimdi referandum, arkasından seçim. Eminim ki halkın desteği devam edecek. Buna güveniyorum" diye konuştu.

Arınç, "Aynı oranda mı devam edeceğini mi düşünüyorsunuz?" sorusuna da, "Oranını bilmem ama bu destek devam edecek. Şu anda benim hissettiğim odur" karşılığını verdi. Arınç, şöyle devam etti:

"Çünkü bu oy oranlarının biraz seçimin kendi şartlarına bağlı olduğunu da biliyorum. Mesela 2007, 22 Temmuz seçimlerinin gerçek oy oranı yüzde 47 miydi derseniz, ben dürüst bir adamım yani, üst perdeden atacak halim yok, ama o günün şartları bize yüzde 47'yi verdi ve helal olsun, halkın anasının ak sütü gibi helal ettiği oylarla verdi. Bu 42 mi olur, 45 mi olur, 40 mı olur, 43 mü olur onu bilemem, ama halkın büyük çoğunluğu AK Parti'nin yönüne, istikametine, çalışmasına, hizmetine halen desteğini devam ettiriyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir