"Halkın duymasını önlemeye yönelik"

Kılıçdaroğlu, Taraf gazetesi ve Baransu hakkında yapılan suç duyurusu ile ilgili, "Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini önlemeye yöneliktir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taraf gazetesi ile gazeteci Mehmet Baransu hakkında Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığının suç duyurusunda bulunmasının, "iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini önlemeye yönelik" olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Mehmet Gölhan'ın, Kocatepe Camisindeki cenaze töreninin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Taraf gazetesi ile gazeteci Mehmet Baransu hakkında Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığının suç duyurusunda bulunduklarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Doğru bulmuyorum"

"Gazetelerin ve gazetecilerin özgürlüğünü sınırlarsanız halkın haber alma hakkını sınırlamış olursunuz. Taraf önemli bir gazete, yayın yapıyor. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. Ama gazetecilerin özgürce yayın yapmaları demokrasinin temel koşullarından birisidir. Buna herkesin özen görmesi lazım. Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin, halk tarafından öğrenilmesini önlemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyorum." 

Kemal Kılıçdaroğlu, "yeni demokratikleşme paketiyle Abdullah Öcalan'a siyaset yolunun açılacağı" yönündeki iddialarla ilgili soruları ise paketi incelemediği için yanıtlayamayacağını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir