"Hedefimiz bölgedeki 9 trilyon dolarlık pazar"

TOBB ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, DEİK üyesi 70 işadamı ile birlikte, Mısır'daki Türk işadamları ile biraraya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK üyesi 70 işadamı ile birlikte geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'de, Türkiye'den 3 saatlik uçuş mesafesinde olan bölgelerde bulunan 9 trilyon dolarlık pazarı hedeflediklerini söyledi.

TOBB ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki işadamları heyeti, Kahire'deki Samiramis Otel'de, Mısır'da yatırım yapan Türk işadamları ile biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye 3 saatlik uçuş mesafesinde 51 ülke, 1 milyar insan, 5 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi ve 9 trilyon dolarlık pazar bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Hedefimiz bu 9 trilyon dolarlık pazardır, hiç korkmaya gerek yok" dedi.

TOBB ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomi krizin dahi Mısır ile Türkiye ilişkilerini etkilemediğini kaydederek, "Mısır ile kısa vadede hedefimiz ticaret hacmimizi 3 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmaktır. Bu hedef hayal falan değildir. Önümüzdeki yıl içinde Mısır'da mevcut bulunan 1,5 milyar dolarlık yatırımımızı, 2 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da, Mısır ile Türkiye'nin coğrafi, stratejik ve ekonomik hedeflerinin benzer olduğunu vurgulayarak, büyükelçilik olarak Türk işadamlarına Mısır'da her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Toplantının ardından, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nin onuruna verdiği yemeğe katılan, TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada Türk ve Mısırlı işadamlarının karşılıklı ticarete ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir