"Hiç bir yerde hakarete göz yummayız"

Başbakan Davutoğlu, "Her yerde şiddete, teröre karşı çıkarız, ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Partisinin Aydın İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu'nun gündeminde Charlie Hebdo dergisinin kapağında yer alan ve Hz. Peygamber olduğu ileri sürülen karikatür vardı. Davutoğlu, "Bizim presibimiz açıktır. Her yerde teröre karşı çıkarız ama hiç bir yerde hakarete göz yummayız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Aydın'da partisinin ilk kongresinde konuştu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

"Türkiye'nin ve istiklal aşkıyla yola çıkan efelerin manevi geçmişine ihanet edercesine bu karikatürleri (Charlie Hebdo'da yayımlanan karikatürler) basmaya kalkışanlar oldu ve buna kim sahip çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi sahip çıktı, 'Geçmiş olsun' dediler. Bizim, prensibimiz açıktır, her yerde şiddete, teröre karşı çıkarız, ama hiçbir yerde de hakarete göz yummayız. Hazreti Peygamberin ve onun ashabının, bütün büyüklerimizin onurunu, izzetini korumak için sesimizi her yerde yükselttik, yükseltiriz Allah'ın izniyle."

"Bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz"

"Başbakanlık görevini aldığımda yaptığım ilk ziyaretlerden biri rahmetli Adnan Menderes'in huzuruna gitmek oldu. Manen ona söz verdim, Aydınlılar adına söz verdim ve dedim ki: Ahirette mekanın cennet olsun. Sen şehitsin, eğer senin emanetini yani milli iradeyi korumak gerekirse senin gibi darağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir