"Hristofyas bir kez daha çizmeyi aştı"

KKTC Başbakanı Küçük, Hristofyas'ın içişlerine karışmaması tavsiyesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Türkiye evine dönmeli" açıklaması yapan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın "bir kez daha çizmeyi aştığını" belirterek, "İçişlerimize karışmamasını tavsiye ederim" dedi.

Başbakan Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, Rum lider Hristofyas'ın, Türkiye'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

"Hristofyas'ın bir kez daha çizmeyi aşarak Türkiye'ye saldırma cesareti gösterdiğini" belirten Küçük, Rum liderin, "Türkiye aradan çekilsin, biz Kıbrıslı Türklerle diyalogla, halkımızı ve ülkemizi birleştirmenin ve gücü paylaşmanın yolunu bulalım" dediğini kaydetti. KKTC Başbakanı Küçük, şöyle devam etti:

"Sayın Hristofyas'ın elini tutan mı var? İki, iki buçuk yıldır görüşmeler devam ediyor. Sayın Talat'la (KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat) başladı, Sayın Eroğlu devam etmektedir görüşmelere. Bu iki buçuk yılda bir arpa boyu mesafe alınmazken Hristofyas bazı olaylarımızdan cesaret alarak Türkiye'ye dil uzatma cesaretini göstermiştir."

Hristofyas'a, Yunan askerine niye tepki göstermediğini soran Küçük, 1963'ten beri adada Yunan askeri bulunduğunu, Erenköy ve Geçitkale saldırılarını gerçekleştirenin de tamamen Yunan birlikleri olduğunu anımsattı.

Başbakan Küçük, "Sayın Hristofyas'a içişlerimize karışmamasını bir kez daha tavsiye etmek isterim" dedi.

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ABD'de yaşayan Rumların çocuklarından oluşan heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, "Türkiye evine gitmeli ve Kıbrıslı Türklerle bir diyalogla halkımızı ve ülkemizi birleştirmenin ve gücü paylaşmanın yollarını bulalım" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir