"HSYK'yı müdürlüğe dönüştürdüler"

Tanrıkulu, "Özel yetkili mahkemeleri kaldırdılar. Ancak özel yetkili mahkemeleri kaldırırken de usul hükümlerine koyduğu hükümlerle mevcut soruşturmaları engelleyecek düzenlemeler içerdiler" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Seçim çalışmaları için beraberinde CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, parti meclis üyesi Dursun Bulut ve Ercan Karakaş ile birlikte Hakkari'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.  

Esnaf ziyareti sonrası parti binasına geçen ve burada gazetecilere gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, Türkiye'nin tarihinin en kritik döneminden geçtiğini belirtti. 

Tanrıkulu, "Biz özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını 2004'ten beri savunan bir siyasal çizgiye sahibiz. 70'li, 80'li yıllarda devlet güvenlik mahkemelerine karşı çıkan anlayış, Cumhuriyet Halk Partisi anlayışıdır. Özel yetkili mahkemeleri kaldırdılar. Ancak özel yetkili mahkemeleri kaldırırken de usul hükümlerine koyduğu hükümlerle mevcut soruşturmaları engelleyecek düzenlemeler içerdiler. Artık sanal alemde, sosyal medyada herhangi bir biçimde eleştiri yapmak mümkün olmayacak. HSYK yasası ile de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırdılar. HSYK'yı adeta bir genel müdürlüğe dönüştürdüler. Hakim ve savcıları da iktidarın memuru haline getirdiler" diye konuştu. 

Çözüm süreciyle ilgili ise mecliste tek bir adım dahi atılmadığını söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin Kürt meselesi noktasında da mecliste tek bir adım atılmadı. Maalesef bu süreci güvence altına alabilecek, barışı güvence altına alabilecek çalışmalardan uzak durmaya çalıştı. Adeta Türkiye'nin Kürt meselesini ve çözüm sürecini kendi elinde rehin tutarak, bu süreci götürmeye çalışıyor Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi. Özellikle Hakkari'den duyurmak istiyorum. Çözüm süreci, Kürt meselesi, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin elinde rehin durumdadır. Her seçim öncesi bunu kullanmaktadır. Artık Adalet ve Kalkınma Partisine bu seçimlerde bütün Türkiye izin vermeyelim." 

Son dönemde açıklanan anket sonuçları sorusuna Tanrıkulu, çoğunun manipülasyona dayalı anketler olduğunu ve gerçek sonucun sandıktan çıkacağını söyledi. 

Açıklama sonrası beraberindeki heyetle birlikte BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret eden Tanrıkulu, buradan sokağa çıkarak esnaf ziyaretine devam etti.