"İhanetle eşdeğerdir"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Bu kadar büyük ihanet olamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Bir ülkenin sırlarını, ulusal güvenliği tehlikeye atacak şekilde deşifre etmek, bunu içeride, dışarıda istismar edecek kesimlerle paylaşmak kadar büyük bir ihanet olamaz" dedi. 

Şimşek, Aydın'ın Nazilli ilçesinde MÜSİAD üyeleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Bakan Şimşek, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, şunları söyledi:  

"Sayın Başbakanımız gerekeni zaten söylemiş. Bu, ülkeye ihanetle eşdeğerdir. Açık ve net olarak söylenecek çok da fazla bir şey yok. Bir ülkenin sırlarını, ulusal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde deşifre etmek, bunu içeride dışarıda istismar edecek kesimlerle paylaşmak kadar büyük ihanet olamaz. Gereği mutlaka eminim yapılacaktır." 

Kaynak Holding'e incelemeye yorum yok 

Bakan Şimşek, Kaynak Holding'e yapılan inceleme ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: 

"Biz her yıl binlerce denetim yapıyoruz. Dolayısıyla ben prensip olarak denetimlere ilişkin yorumda bulunmuyorum. Daha önce de defalarca söyledim. Türkiye'de biz vergi denetim kurulunu güçlendirdik. Denetim sayısı 2011'de yanlış hatırlamıyorsam 16 bin civarıydı. Geçen sene 76 bine çıktı. Dolayısıyla her gün binlerce yeni denetim yapılıyor. Ben dolayısıyla yorum yapmıyorum."