"İktidar Deniz Feneri'nin üzerini kapatmak istiyor"

Tarhan, savcılar hakkında inceleme başlatılmasının yargı sürecine ağır bir müdahale olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar hakkında inceleme başlatılmasının yargı sürecine ağır bir müdahale olduğunu belirtti.

HSYK'nın tarafsız yargıç ve savcıları engellemek için bir silah olarak kullanıldığını dile getiren Tarhan, "Ne de olsa birilerinin sınıf arkadaşı olan, istedikçe veren savcı ve yargıçlar değildir bunlar. Ve bu bile başlı başına bir bertaraf olma nedenidir.

Yargı, sınıf arkadaşlarının kenar süsü oluncaya kadar anlaşılan bu baskı sürecektir ki üstünlerin hukuku da tam da bu olsa gerektir. Deniz Feneri, iktidarın kara kutusudur ve kapatılmak istenmektedir" diye konuştu.

Tarhan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yurtdışı ile tüm yazışmaların Adalet Bakanlığı aracılığıyla ve denetiminde yapıldığı bir sistemde bu yazışmaların usulsüz olduğu yönünde "şaka gibi" bir iddiada bulunulduğunu ifade ederek "Adalet Bakanlığı kontrolündeki HSYK eliyle soruşturmanın üzerinin şaibeli bir müfettiş raporu ile örtüleceği ve daha önce de örnekleri görüldüğü üzere savcıların elinden bu bahaneyle dosyanın alınacağı artık bir sır değildir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir