"İktidarın foyası, yargının cılkı..."

MHP'li Yeniçeri, "İktidarın foyası, yargının cılkı, bürokrasinin canı, devletin çivisi çıktı denilecek bir durumla Türkiye karşı karşıyadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İktidarın foyası, yargının cılkı, bürokrasinin canı, devletin çivisi çıktı denilecek bir durumla Türkiye karşı karşıyadır" dedi. 

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, devlet yetkililerinin "intikam ve öç duygusuyla icraat yapamayacağını" söyledi.

17 Aralık operasyonu sonrasında hükümetin soğukkanlılığını büyük ölçüde kaybettiğini öne süren Yeniçeri, "Bu şartlarda bürokrasinin görevden alınma ve sürülme tehdidi altına sokulduğu açıktır. Hükümet yetkilileri panik halindedir. Bu nedenle her yolsuzluk operasyonuna karşı bir operasyonla cevap veriyorlar" dedi.

Bürokrasinin "AKP ile cemaat kavgasına kurban verilmemesi gerektiğini" dile getiren Yeniçeri, "Hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet gibi devleti ve toplumu çürüten olgular zamana ve mekana tabi değillerdir. Bu nedenle de yolsuzluk, suistimal ve rüşvet operasyonlarının zamanı olmaz. Nerede, ne zaman olursa orada üzerine gidilmeli ve gereği yapılmalıdır" diye konuştu.

"Amacı ne olursa olsun 17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kamu adına büyük bir hizmettir" ifadesini kullanan Yeniçeri, "AKP olanı biteni boğazına kadar battığı yolsuzluk ve rüşvet görüntülerinden çıkmak için kullanıyor. Gündemi değiştirerek, dikkatleri toplumsal duyarlılığı yüksek alanlara çekerek durumu en az zayiatla atlatmaya çalışıyor. İktidarın foyası, yargının cılkı, bürokrasinin canı, devletin çivisi çıktı denilecek bir durumla Türkiye karşı karşıyadır" dedi.

Çözüm sürecinin gerçekte "bölge halkını PKK'lılaştırma" süreci olduğunu öne süren Yeniçeri, "PKK teröristleri çözüm süreci sayesinde bölgedeki tüm şehir ve ilçelerde yerleşimlerini tamamlamışlardır. KCK sisteminin oluşmadığı, PKK silahlı teröristlerinin yerleşmediği yer ve bölge kalmamıştır" iddiasında bulundu.

"AKP HSYK'sı mı oluşturulmaya çalışılacaktır?" 

Yeniçeri, bir gazetecinin, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun "Öcalan'ın yeniden yargılanmasına ilişkin" twitter mesajının bulunduğunu ifade etmesi üzerine, "Eğer bebek katili Öcalan yeniden yargılanma diye bir süreç içerisinde bulunuyorsa bunu AKP yapıyor demektir. Mahkemelerde böyle bir davanın olmadığını ben biliyorum" diye konuştu. 

HSYK ile ilgili kanun teklifinin anımsatılması üzerine Yeniçeri, şunları söyledi:

"Bu kurumları tepede tırnağa kendileri şekillendirdi. Başbakan çıkıp 'yanlış yaptık, halktan özür diliyoruz, muhalefeti de demokratik olmamakla suçlamıştık, bunları da geri alıyoruz' demesi icap eder.

HSYK'yı değiştirerek bir AKP HSYK'sı mı oluşturulmaya çalışılacaktır? Bu kurum böyle yap boz, koy kaldır, dene yanıl sistemiyle yönetilecek bir kurum değildir. Ayrıca bu yapılanların, davaların adil bir şekilde gitmesini engellemeye yönelik olmaması gerekir."

Bu konularda ilginizi çekebilir