"IMF ile anlaşma taleplerimizin karşılanmasına bağlı"

Başbakan Erdoğan, IMF ile ilişkiler konusundaki eleştirilere; "Oradan bizi vurmaya kalkanlar, yanlış yere ok atarlar" şeklinde yanıt verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

GAZİANTEP - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin neredeyse bir yıldır sürdüğünü belirterek, "Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz" dedi. Partisinin Gaziantep il kongresinde konuşan Erdoğan, global krize rağmen Türkiye'de enflasyonun ve faizlerin düşmeye devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Ben baştan 'Kriz teğet geçecek' dedim. Rahatsız oldu birileri. Ne diyecektim, 'Yıkılacağız' mı diyecektim. Evet 'Teğet geçecek' dedim ve teğet geçiyor. En az zararla atlatacağız biz bu krizi. İnanarak söylüyorum bunu, bilerek söylüyorum. Ama onların bu konuda bilgisi yok" diye konuştu.

"IMF ile görüşmeler 1 yıldır sürüyor"

Konuşmasında IMF ile yapılan görüşmelere de yer veren Erdoğan, anlaşmanın karşılıklı taleplerin karşılanması durumuna imzalanacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: " 'IMF ile anlaşma olsun' diyorlar. Kusura bakmayın ülkemin menfaatlerine halel getiremem. IMF ile anlaşma, karşılıklı taleplerimiz kabul görürse imzalanır. Neredeyse 1 yıldır IMF ile görüşmeler devam ediyor. Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz. Bundan önce IMF ne getirirse kabul ediliyor, imza atılıyordu. Bunların içinde ANAP da var, MHP de var, CHP de var. Şu anda siyaset yapan partilerin hepsi IMF ile anlaşmalara imza attı. Biz daha 6 yıl oldu iktidara geleli. Dur bakalım IMF ile Türkiye'nin ilişkileri 10 yıllık değil. Bunları bil, ona göre konuş. Oradan bizi vurmaya kalkanlar, yanlış yere ok atarlar. Dikkat etsinler, o ok döner, sonra onları vurur"