"İşletmelerin iflası hükümet yönetiminden olmamalı"

Ergün, "Türkiye müteşebbislerin üzerinde ilerleyecektir. Türkiye özel sektör vasıtasıyla zenginleşecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURDUR- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işletmelerin zarar veya iflas edebileceğini ancak bu iflasların hükümetin yönetimi ve yargının kararları yüzünden olmaması gerektiğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Burdur'daki ziyaret ve temasları çerçevesinde, sanayici ve iş adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

Grand Özeren Otel'deki iftar yemeğinde konuşan Bakan Ergün, girişimci ve yatırımcıların bir ülkenin en büyük zenginliği olduğunu söyledi.

Girişimcilerin olmadığı dönemlerde devletin yatırım yapmasının doğal olduğunu belirten Ergün, "Bugün devletin ayakkabı fabrikası kurmasına ihtiyaç var mı? Devletin çimento fabrikası kurmasına gerek var mı? Hayır yok. Çünkü müteşebbislerimiz var. Türkiye müteşebbislerin üzerinde ilerleyecektir. Türkiye özel sektör vasıtasıyla zenginleşecektir. Biz doğalgaz yada petrol satarak zengin olma şansına sahip değiliz. Üreterek ve dünyaya satarak zengin olabiliriz" dedi.

Bakan Ergün, konuşmasında referanduma değinirken de şöyle konuştu:

"İşletmeler zarar edebilir, iflas edebilir. Ama bu iflas hükümetin yönetimi ve yargının kararları yüzünden olmamalı. İnsanlar niye yanlış yargı kararlarının yükünü üzerinde taşısın ki. Elimizde bir Anayasa değişikliği metni var. Bu, ne getiriyor. Bu metin Türkiye'nin ilerlemesine katkı sağlıyor mu, sağlamıyor mu? İş dünyasının bu konulara ilgisiz kalması düşünülemez. Biz iş dünyasından sağduyulu bir şekilde işin özüne, niteliğine göre değerlendirme yapmalarını bekliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir