"İsrail'le anlaşmalar Dışişleri Bakanlığı'nın konusudur"

Gönül, sayısı bir hayli fazla olduğunu belirttiği İsrail'le yapılan askeri anlaşmaların iptali konusunun görüşülmesi için henüz kendilerine bir teklif gelmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'le yapılan askeri anlaşmaların iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak "Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığının konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığından böyle bir teklif gelmedi" dedi.

Mali Cumhuriyeti Savunma Bakanı Natie Plea, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü bakanlıkta ziyaret etti.

Vecdi Gönül tarafından kapıda karşılanan Plea, tören kıtasını selamladı ve şeref defterini imzaladı.

Bakan Gönül, ziyarette yaptığı konuşmada, Mali'den ilk defa üst düzey ziyaret yapıldığını belirtti.

Mali'nin, Afrika'nın köklü kültür birikimine sahip, büyük ve zengin bir ülkesi olduğunu ifade eden Gönül, Türkiye ile Mali arasında tarihten gelen bağlar olduğunu söyledi.

Gönül, Türkiye'nin bu yıl şubat ayında Mali'de ilk defa büyükelçilik açtığını, 2000 yılında iki ülke arasında savunma çerçeve anlaşması imzalandığını hatırlattı.

Vecdi Gönül, ziyaretin bakanlıklar arasındaki iyi ilişkilere katkıda bulunacağını söyledi.

Plea da ziyaretten mutlu olduğunu ifade ederek, Türkiye ile Mali arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek üzere Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

Türkiye'ye gelişinden itibaren gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu kaydeden Plea, "Dost elinizi uzattığınız için teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gönül, bir gazetecinin "İsrail'le yapılan askeri anlaşmaların iptali söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığının konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığından böyle bir teklif gelmedi" diye konuştu.

Bakan Gönül, Türkiye ile İsrail arasındaki askeri anlaşmaların sayısının sorusuna "Sayısı bir hayli fazla" yanıtını verdi.

Gönül, iki ülke arasında planlanan tatbikatlardan üçünün iptal edildiğinin kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir