"İşsizlik sorunumuz gerçekten ağır"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, "İşverenlerimiz istihdam yaratarak ülkemize katkı sağlıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de işverenlerin, istihdam yaratarak, iş temin ederek önemli bir katkı sağladığını belirterek, bu nedenle onları "iş ortağı, partner, paydaş" olarak gördüklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Rixos Otel'de resepsiyon düzenlendi.

Gecede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, "2009 Yılında En Yüksek Prim Ödeyen İşverenler" sıralamasında dereceye giren ilk 10 şirketin temsilcisine plaket verdi.

Dinçer, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'de son dönemde ağır bir işsizlik sorunu yaşandığını belirtti.

Bu dönemde en fazla istihdamı sağlayan işverenlere gönülden teşekkür ettiklerini ifade eden Dinçer, ödüle layık görülen şirketler ve iş adamları için salonda bulunan kalabalıktan "güçlü bir alkış" istedi. Dinçer, şunları söyledi:

"İşsizlik sorunumuz gerçekten ağır. Ülkemizde insanlarımızın yüzde 15'e yakını neredeyse işsiz. İş aramayanları da hesap edecek olursak daha ağır bir sorundan bahsetmemiz mümkün. İşverenlerimiz istihdam yaratarak, insanlarımıza iş temin ederek bu ülkede önemli bir katkı sağlıyorlar. Bu nedenle, onları, bizim kendilerini denetleyeceğimiz kesim olarak değil, iş ortağımız, partnerimiz, paydaşımız olarak görüyoruz ve onlara bu ülkede ne kadar çok teşekkür edilse ne kadar etkin hizmet sunulsa yetmeyeceği kanaatindeyiz. Bu açıdan biz de hizmetlerimizi, mümkün olduğu kadar onların bize erişimini kolaylaştıracak ve hizmetleri alırken kendilerini önemli hissedecekleri bir anlayış tarzıyla sunmaya çalışıyoruz. Belki bunu bütünüyle başarabilmiş değiliz, belki bunu başarmak zaman da alacak ama önemli olan böyle bir niyet taşıyor olmamız ve bunun için adım atıyor olmamızdır."

Sosyal güvenlik reformu

İş yerlerinde 50'den fazla personel çalıştıran işverenler için VIP hizmet büroları oluşturmaya başladıklarını ve bunu tüm ülkede yaygınlaştıracaklarını anlatan Dinçer, uzun vadeli planları arasında daha üst düzey hizmet birimleri kurmak olduğunu söyledi.

Dinçer, son zamanlarda yapılan sosyal güvenlik reformlarıyla sadece sistemi değiştirmeyi, örgütleri yeniden yapılandırmayı değil, bir bütün olarak anlayışı değiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Bu kapsamda yapı itibarıyla bir çok şeyi iyileştirmeye çalıştıklarını belirten Dinçer, "Bu kapsamda, hizmet etkinliğimizi artırmaya, yönetim anlayışını etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Bunların ileride çocuklarımız için ne kadar önemli kararlar olduğunu fark etme imkanımız olacak" dedi.

"En yüksek primi Türk Telekom ödedi"

En yüksek prim ödeyen şirketler arasında Türk Telekom ilk sırada yer alırken Türk Hava Yolları ikinci, Arçelik üçüncü oldu.

Ödüle layık görülen kurumlar adına konuşan Türk Telekom İnsan Kaynakları Başkanı Kamil Gökhan Bozkurt, Türk Telekom'un 35 bin çalışanı bulunduğunu belirterek, istihdama en çok katkı sağlayan şirketlerden olduklarını söyledi.

İnsan kaynakları politikalarıyla ve sektöre insan yetiştirerek tüm ülkeye hizmet ettiklerini ve bundan gurur duyduklarını anlatan Bozkurt, Sosyal Güvenlik Kurumuna, teşvik edici bir unsur olarak bu ödül törenini düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Ödülü ikinci kez Bakan Dinçer'in elinden aldıklarını ve bunun kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu dile getiren Bozkurt, bundan sonraki yıllarda da aynı başarıyı göstermek istediklerini belirtti.

Bozkurt, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına bundan sonra da büyük katkı sağlayacaklarına inandığını ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.

Gecenin sonunda, "Sigortalı Çalışmanın Önemi" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilköğretim öğrencilerine ödülleri verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir