"İstifalar gecikti"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce; Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın, bakanlık görevlerinden istifa etmelerine ilişkin, "Bu gecikmiş bir istifadır. 17 Aralık günü olmalıydı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP'nin Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman'ın seçim irtibat bürosu önünde partililerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Güler, Çağlayan ve Bayraktar'ın, bakanlık görevlerinden istifa etmesini değerlendirdi. 

"İstifaların daha önce gerçekleşmesi gerektiğini" ifade eden İnce, şöyle konuştu: 

"Bu gecikmiş bir istifadır. 17 Aralık günü olmalıydı. 17 Aralık'ta Başbakan dahil hepsinin istifa etmesi lazımdı. Erdoğan Bayraktar'ın, 'Her şeyi Başbakan'ın bilgisi dahilinde yaptık' açıklaması manidardır. Bu çok önemlidir. 76 milyon bunu takip etmelidir. 'Bir numarayı' göstermiştir Erdoğan Bayraktar. 'Bir numara bu' demiştir. Yapılması gereken iş Erdoğan Bayraktar nasıl bakanlıktan, milletvekilliğinden istifa etmişse, -ki o milletvekilliğinden istifa biraz tartışmalı- çünkü genel kurulun onayı lazım, bu konuda. Genel kurulda çoğunluk onlarda olduğuna göre kabul edecekler mi bilmiyorum. İstifa etmesi gereken kişi Başbakan'ın kendisidir, bir numaradır. O zaman işler yoluna girmeye başlar ama artık mızrak çuvala sığmıyor. İş rayına girmiştir, bunları göndereceğiz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir