"İstikrar ve güveni baltalamaya çalışıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin gerçekleri gibi ekonomiyi de okumaktan aciz siyasetçileri anlarım ama en azından iş dünyasının hassasiyetlerin farklı olması gereken TÜSİAD’a ne oluyor?” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in ekonomiye yönelik eleştirilerine yönelik tepkileri sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Mehmet Büyükekşi Başkanlığındaki TİM üyelerini kabul eden Erdoğan, açıklamalarla güven ve istikrarın baltalanmaya çalışıldığını söyledi.

Erdoğan, TİM üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, TÜSİAD Başkanı yanı sıra HDP’ye yönelik de ağır eleştirilerde bulundu.

Türkiye’de ekonomiyle ilgili konularda en hassas olması gereken kurumların başında TÜSİAD’ın geldiğini belirten Erdoğan, “Ancak TÜSİAD Başkanı açıklamalarıyla istikrar ve güveni baltalamaya çalışıyor” dedi.

Erdoğan, “Türkiye’nin gerçekleri gibi ekonomiyi de okumaktan aciz siyasetçileri anlarım ama en azından iş dünyasının hassasiyetlerin farklı olması gereken TÜSİAD’a ne oluyor?” diye konuştu.

Türkiye’de büyüme trendinin geldiği nokta ortadayken, cari açıktaki olumlu gelişmelerin görülemediğini söyleyen Erdoğan, “Büyüme trendinin Türkiye’yi getirdiği nokta ortadayken, istikrarsızlıktan bahsetmek kadar istikrarsız zihniye olabilir mi?” dedi. TÜSİAD üyelerinin güçlerini son dönemlerde 5’e katlandığnı belirten Erdoğan, “Bu ülkede istikrarsızlık olursa bedelini TÜSİAD Başkanı değil, iş dünyası öder” diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Seymes’in daha önce görev yaptığı kurumlardaki çalışmalarına da değinen Erdoğan, “Geçmişte Türkiye’ye ne tür bedeller ödettiğini bilen bir insanım. Onu arkadaşlarımın inceleyip ortaya çıkarması mümkündür. Bunun üzerinde iyi durulması lazım. Yeni bedellere izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyümesinden içeride ve dışarıda memnun olmayan kesimler bulunduğuna vurgu yapan Erdoğan,  “Büyüme düşük çıktı, enflasyon ve bölgesel gelişmeler beklediğimiz gibi gitmedi diye sevinç naraları atanlar var” dedi.

"HDP'nin samimiyetsizliğinin ifadesi"

Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan olaylar ve savcının şehit edilmesini protesto edemeyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, Ağrı’da yaşanan çatışmalar yüzünden de HDP’ye eleştiriler yöneltti.

“Çözüm sürecinde biz ne kadar hassasiyetle yaklaştıysak, diğerleri de o kadar özensiz ve sinsi bir tavır ortaya koydular” diyen Erdoğan, çözüm sürecine tüm Türkiye’nin sahip çıktığı için bu aşamaya gelindiğini, Ağrı’da yaşanan olayların ardından yapılan açıklamaların, terör örgütü ve aynı çizgideki siyasi partinin samimiyetsizliğinin ifadesi olduğunu bildirdi.

Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili Papa Fransuva’nın açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, konuşmasının son bölümünde de ulaştırma ve diğer altyapı alanlarında yapılan yatırımlardan bahsetti.